Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Guif

EN POÄNG EFTER TAPPAD LEDNING

Trots att IK Sävehof satt i förarsätet under långa stunder i lördagens bortamöte med IFK Ystad blev det inte mer än en poäng. En tappad ledning i slutskedet gjorde att matchen slutade 30-30.

Mot Karlskrona senast var Viktor Ottosson tillbaka från skada och denna gång var han med på planen direkt från avkast. Hans närvaro märktes omedelbart när han var den spelare som lyckades spräcka nollan. Starten såg överlag lovande ut och Oskar Sunnefeldt gjorde lagets två efterföljande mål och kunde på så sätt se till att ge Sävehof en 3-1-ledning.

Snabba och framgångsrika omställningar från Ystad gjorde dock att hemmalaget kunde vända matchen. Men det här var en matchinledning där lagen både lyckades skaffa sig och tappa varsin tvåmålsledning. Mot halvlekens slut lyckades Sävehof ändå koppla greppet och kunde gå in till omklädningsrummet för halvtidsvila i ledning med 15-12. Fem mål av Gzim Salihi under de första 30 minuterna gjorde att han satte avtryck på matchen och högernian klev inte minst fram när underläget skulle tas ikapp.

Den andra halvleken präglades av att Sävehof ordnade ledningar som IFK Ystad sedan lyckades hämta ikapp. Det fick vi se redan under halvlekens första tio minuter då skåningarna var tillbaka jämsides. Inte mycket mer än två minuter behövdes sedan för att återta tremålsledningen som Sävehof hade med sig från pausen.

Mot slutet av matchen såg gulsvart äntligen ut att ha skaffat sig en stabil ledning. Fem måls marginal och mindre än åtta minuter kvar att spela var dock inte tillräckligt, utan Ystad kom ikapp ännu en gång. Kvitteringen till 30-30 satte de med mindre än minuten kvar att spela och när Sävehof hade möjlighet till ett sista anfall, öppnade inget hundraprocentigt läge upp sig och lagen fick dela på poängen.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..