Handboll, SHE, Final 3, Sävehof - H65 Höör

EN MATCH KVAR ATT VINNA

För andra matchen i rad vann IK Sävehof mot H65 Höör med fyra måls marginal. Segern i Partille Arena betyder att det är gulsvart ledning i SM-finalserien och därmed finns det chans att avgöra i Eslöv på söndag.

Utgångsläget inför den tredje SM-finalen mot H65 Höör var tydligt: fredagskvällens vinnare skulle gå upp till 2–1 i matcher och därmed ha matchboll inför söndagens fjärde match mellan lagen. Matchinledningen var jämn och precis när klockan tickade upp på tio minuter gjorde Laura Jensen 5–5.

Drygt en kvart in i matchen började Sävehof koppla ett grepp. Ida Sembe lobbade då in 9–7 och kort senare gjorde högersexan även 10–7. Hennes form i slutspelet har ständigt legat på en hög nivå.
– Ida var fantastisk i dag. I hela det här slutspelet har hon varit lite av vårt ess i rockärmen. På förhand tror jag inte att det var så många som trodde att det var hon som skulle spela 50 minuter per match och stå som matchvinnare i var och varannan slutspelsmatch. Hon har verkligen bevisat vad hon går för, berömde huvudtränare Jesper Östlund.

Dubbla Irma Wester Kocanovic-mål inom loppet av 40 sekunder, båda i klassisk Wester Kocanovic-stil med noll tvekan i genombrotten mellan motståndarförsvarare, ledde fram till Höörs andra timeout för kvällen.
– Jag är jätteglad över att vi valde att gå på henne i ett par minuter och jag är jätteglad över hur hon tog sig an uppgiften. Irma var hänsynslös när hon slängde sig in i situationerna och gjorde det jättebra. Hennes tre mål på fyra avslut var väldigt viktiga mål för oss, det var där vi tog kommandot.

I paus ledde Sävehof med fyra bollar när jumbotronen i Partille Arena visade 15–11. Endast elva insläppta bollar på 30 minuter i en SM-final tyder på starkt målvaktsspel och Johanna Bundsen var en gigant med över 60 i räddningsprocent.

Precis som senast var gästerna vassast i upptakten av den andra halvleken. Mål från Frida Rosell såg till att det gulsvarta övertaget ändå kvarstod och så småningom skulle marginalen från halvtid återskapas. Efter halvtid var Rosell felfri med sex mål på lika många avslut.
– I den andra halvleken gjorde Frida sin bästa halvlek i den här finalserien. Hon har haft det lite tyngre än vad hon brukar ha, så det var nog skönt även för hennes del att få lite proppen ur. Jag hoppas att vi kan spinna vidare på det här i nästa match.

Med tio minuter kvar att spela var det ändå bara ett mål som skiljde. Återigen skulle Sävehof dock skapa en större marginal och till slut blev det vinst med fyra bollar. Matchen slutade 33–29.
– När det stod och vägde och det var lite darrigt så hade vi spelare som klev fram och gjorde fina prestationer. Vi hittade också några små avtal som vi har tränat på som slog väl ut i slutet på matchen, sade Östlund om detaljerna som avgjorde.

Två raka vinster efter den inledande förlusten på bortaplan innebär att det finns chans att vinna SM-guld på söndag när lagen återigen möts i Eslöv.
– Vi har pratat väldigt mycket om att ta en match i taget. Nu har vi en möjlighet i Eslöv om två dagar och den ska vi försöka ta. Vi vill inte börja prata om en eventuell sista match, utan vi fortsätter att ta en match i taget. Vi vet ungefär vad som väntar och det kommer att bli tufft, men vi har alla möjligheter, sade Sävehofs huvudtränare när han blickade framåt.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 7, Frida Rosell 7, Ida Sembe 5, Irma Wester Kocanovic 3, Carmen Martín 3, Johanna Forsberg 2, Nina Koppang 2, Johanna Bundsen 1, Stella Huselius 1, Olivia Mellegård 1 och Thea Blomst 1.

H65 Höörs målskyttar: Emma Jönsson 8, Isabelle Andersson 4, Ida Gullberg 4, Cassandra Tollbring 4, Alma Skretting 2, Elsa Åsberg 2, Emma Nuhanovic 2, Johanna Östblom 1, Victoria Larsson 1 och Gry Bergdahl 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..