"En inspirerande möjlighet"

IK Sävehof har gjort stor succé i både elitserie- och Champions League-spelet så här långt under säsongen. Damerna kvalificerade sig för fortsatt deltagande i Europa-turneringen genom att sluta tvåa i den inledande gruppspelsfasen med sju poäng på sex matcher.

I dag lottades de kommande utmaningarna – och det blir ett likadant upplägg fast med nya motståndare.

– Det är en otroligt inspirerande möjlighet och ska bli väldigt kul, säger Henrik Signell.

Sävehof drogs i grupp 2 när proceduren genomfördes och ställs emot FC Midtjylland, Danmark, Thüringer HC, Tyskland, och WHC Vardar Skopje, Makedonien.

– En bra lottning för oss, även fast alla som är med är oerhört bra och svåra att möta på den här nivån. Vardar håller jag som storfavorit då de köpt ihop ett världslag med många fantastiska spelare. Midtjylland spelade vi en träningsmatch mot i fjol och höll då jämna steg. Det känns bra att ha mött ett av motstånden som väntar tidigare. De har ett högt tempo i sig, vilket även Thüringer har. De spelar snabbt, fysiskt och leder den tyska ligan just nu.

Sävehof är, med all rätt, konstant favorit i den inhemska serien och förväntas alltid prestera på topp. I CL-spelet är saker dock annorlunda.

– Det kommer att passa oss bra. Ingen trodde på oss innan, men vi har växt och blivit bättre. Vi är vana vid att vara underdogs i Champions League. Så har det varit varje match så det är inget nytt.

De två bästa, när sex fighter hemma-borta mellan samtliga medverkande avverkats, avancerar till semifinal. På andra sidan, i grupp 1, återfinns riktiga storklubbar med superhöga ambitioner. Györi Audi Eto KC, RK Krim Mercator, Larvik HK och Buducnost drabbar samman.

– Den andra gruppen är ju aningen vassare. Det hade blivit ännu tuffare än vad det blir nu om vi hade hamnat där, avslutar damlagets tränare.

Sävehof inleder slutspelet med en bortamatch mot Midtjylland. Den spelas 1-2 februari. Exakta speldagar- och tider fastställs senare.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..