"En fantastisk säsong"

Ida Odén och triumfer verkar gå hand i hand. I dag var hon med och spelade hem en ny SM-pokal till Partille, i finalmötet med Skuru.

– Jag tycker att vi visar vad vi ska göra direkt, och spänner musklerna, säger hon.

Sävehof öppnade på ett drömartat vis. Damerna ledde med 4-0 efter fyra minuter.

– De tog en time-out, blev lite bättre ett tag, men sedan, i andra halvlek, gick proppen. Alla är inblandade i det. Det är extremt viktigt att ha en sådan bredd som vi har. Framför allt då vi spelet en massa tuffa matcher under säsongen, både i serien- och Champions League.

Lagkaptenen låg bakom mycket i offensiv väg, svarade för kloka beslut, agerade arkitekt i uppbyggnadsfasen och tvingade inte att skjuta när tid- och utrymme gavs. Fem mål blev till sist 27-åringens facit.

– Precis som laget, visade jag vad jag ville tidigt. Vi var extremt förbereda och ledarteamet har varit viktiga med att visa oss hur Skuru beter sig.

En sjätte raka medalj av ädlaste valör och en plats bland de åtta bästa i Europa – damerna har verkligen lyckats denna säsong.

– Det säger sig självt, det har varit fantastiskt. Vi vann ju bland annat alla matcher i serien, gick till slutspel i Champions League och tog nu i dag ett SM-guld. Helt otroligt, avslutar en leende Ida Odén.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..