En dag på jobbet för damerna

När domarna blåste till spel var det ingen av Sävehofspelarna som verkade vara riktigt vaken. Det tog över åtta minuter innan man lyckades få bollen i nät. Tränare Magnus ”Bagarn” Johansson hann ilskna till och få en varning innan Sävehof på två minuter vände ett 0–3-underläge till 4–3.

Bortsett från de första minuterna var Sävehof det klart dominerande laget och på tavlan rann siffrorna iväg lite för mycket för att det skulle kännas bra. Vid 27-14 hade Sävehof under en halvtimme gjort nästan tre gånger så många mål som Skuru.

Blev det en alltför lätt match inför helgens Champions League? Ja, till stora delar. Tur då att Irsta hade Nathalie Hagman. Från sin högerposition i försvaret mötte hon vid flera tillfällen  Sävehofs spelare hårt. Någon gång kanske det var lite väl fula tag från Hagman, men det är ändå just ett sådant försvarsspel som Sävehof behöver känna på oftare. För visst är det svårt att gå från relativt sätt enkla matcher i Elitserien till stentuffa fajter mot de bästa lagen i Europa.

Hagman var klart bäst i Skuru och Sävehof var det Johanna Bundsen i mål som imponerade mest. Det märktes tydligt att hon var mycket mer laddad inför den här matchen än många andra.

Den sömniga inledning kan möjligen vara ett tecken på mental trötthet, men rent fysiskt verkar det hårda matchandet på sistone inte ha påverkat så mycket.
– Själv är jag trött som fan, säger Bagarn. Men vi har en go känsla i laget och tjejerna vill hela tiden utvecklas. Det här är ett kvitto på att vi har tränat bra… med svenska mått mätt. Ute i Europa är det en helt annan sak. Men tjejerna har en härlig inställning. Efter förlusten i Ryssland var de direkt sugna på att åka hem och träna.

Nu väntar härnäst en ny Champions League-match mot det som många anser vara världens just nu bästa lag Buducnost från Montenegro. Matchen spelas på söndag i Partillebohallen – det missar du väl inte?!

IK Sävehof – Skuru IK 36-20 (17-10)
Sävehof: Isabelle Gulldén 9 (4), Jamina Roberts 8, Karin Isakson 4, Ida Odén 3, Hanna Fogelström 2, Jennifer Kasman 2, Jenny Wikensten 2, Jessica Helleberg 2, Jenny Skogberg 2, Frida Toveby 1, Sofia Milding 1.
Skuru: Nathalie Hagman 9, Karin Walter 4, Hedvig Owe 3, Emelie Westberg 2, Anna-Carin Petersson 1, Emma Petersson 1.

Text: Mikael Karlholm
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..