181028_emma_fernis_640

EMMA KVAR MINST ETT ÅR

Det har tutat upptaget hos Emma under några veckor när utländska klubbar har stått i kö för att skriva kontrakt, för Emma hade redan bestämt sig.

– Jag är kvar i Sävehof!

Sedan Emma lämnade Spårvägen HF och flyttade från huvudstaden till framsidan har karriären gått spikrakt uppåt och framgångarna avlöst varandra. SM-guld, SM-silver, Champions League, Europacupspel och svenska landslaget är några av alla triumfer som Emma haft sedan hon kom till Sävehof 2015. Nu kan vi stolt meddela att Emma är kvar i klubben minst ett år till.

– Jag är glad över att få fortsätta representera en så professionell klubb som Sävehof. Jag trivs väldigt bra med min roll i laget och tror att jag som spelare kommer kunna växa ännu mer med en så stor roll i ett år till.  Jag tror väldigt mycket på laget och att vi kan ta ännu ett kliv till nästa säsong, säger Emma Ekenman-Fernis.

– Att Sävehof kan förlänga med en landslagsspelare, med Emmas kvaliteter är ett kvitto på att klubben fortsatt är att räkna med i toppen av svensk handboll. Emma har under många år visat landslagsklass och som tränare blir man väldig nöjd och glad när en spelare som Emma väljer att stanna kvar i klubben, säger Rasmus Overby.

 – Väldigt roligt att Emma stannar en säsong till. Hon har spetskompetenser som få i Sverige har på hennes position. Jag hoppas att hon kommer bidra stort under kommande säsong och att hon med sin erfarenhet fortsätter driva sig själv och laget framåt, säger Hanna Fogelström.

3 Emma Ekenman-Fernis
Född: 1996
Bostadsort: Partille
Födelsestad: Stockholm
Position: H6/H9
Längd: 172 cm
Vikt: 76 kg
Hand: Vänster
Elitsäsonger: 6
Till Sävehof: 2015
Debut: 2015
Moderklubb: Rosersbergs IK
Klubbar: IK Sävehof 2015 -, Spårvägen HF 2014-2015, Skånela IF 2009-2014
Landskamper: 28A, 32U
Meriter: 2 SM-guld, SM-silver, 3 USM-silver, UEM-guld, UOS-brons

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..