Emma Fernis klar för IK Sävehof

Juniorlandslagstjärna klar för IK Sävehof nästa säsong! Den tidigare Skånela och Spårvägenspelaren Emma Fernis har skrivit på för tre år med Partilleklubben. Emma är född 1996 och har de senaste åren spelat i Sveriges U-landslag, där hon visat sin målfarlighet genom att dominera på högerkanten, 187 mål på 32 landskamper talar sitt tydliga språk. Emma tog UVM-guld 2013 och ungdoms OS-brons 2014.

 – Emma är en stor talang och har visat både i klubblaget och U-landslaget att där finns mycket kvalitéer som kommer passa in fint i Sävehof. Emma är ung och har en utvecklingspotential som är mycket stark. Det skall bli roligt att följa henne i damlaget. Först i Partillebohallen och sedan i Partille Arena, säger Anders Eliasson.

 – En riktigt bra spelare och jag är väldigt nöjd över att Emma har valt att skriva på för Sävehof. Emma har stor potential, väldigt stark vilja och fint spelsinne. Emma är ung och väldigt utvecklingsbar, hon kommer göra stor nytta i Sävehof. Att hon även kan spela som skytt visar att det finns stor flexibilitet hos Emma, säger Henrik Signell.

 – En jätteutmaning och jag är faktiskt lite nervös, men det är nog bara bra. Sävehof är ju kända för att vara duktiga på att utveckla spelare och här känner jag att det finns stora möjligheter att bli mycket bättre. Jag har träffat en hel del Sävehofare i landslaget och klubben har ett väldigt gott rykte. Jag slutar gymnasiet till våren och sedan ligger allt fokus på handbollen och Sävehof, säger Emma.