IMG_4275-2-e1537209668934

ELIN KARLSSON

Till den här säsongen har Elin Karlsson tagit klivet upp till A-laget i IK Sävehof. Här berättar 19-åringen om förväntningarna på säsongen och skillnaderna från juniorspel.

Redan i början av året stod det klart att Elin Karlsson skulle spela vidare i seniorlaget till hösten. På så sätt fanns det tid att smälta beskedet och samtidigt göra sig beredd på den nya typen av handboll som nu väntar.
– Det var jätteskönt och bra att man kunde förbereda sig, både mentalt och även så att man kunde veta hur det skulle bli efter studenten och så, berättar Karlsson.

Även om det är en del som skiljer sig åt, är det fortfarande mycket som är sig likt. Hon är en Sävehof-produkt rakt igenom och har varit en del av föreningen sedan handbollsskolan.
– Tidigare höll jag på med handboll, fotboll och lite annat, det var min bror som började med handboll innan mig och på den vägen är det. Sen är ju Sävehof väldigt stort så de flesta som bor här i området har någon gång provat på det och jag fastnade direkt.

Hur har försäsongen som en del av A-laget varit?
– Det har varit kul och utvecklande. Det är ganska stor skillnad från juniorhandboll med ett helt annat tempo och fart.
Säsongsförberedelserna har bland annat bestått av två träningsläger, ett i Danmark och ett på hemmaplan i Partille Arena.
– Det i Danmark var kortare men väldigt kul och socialt, man lärde känna varandra bättre i och med att vi åkte iväg. Det var också kul att möta lag som var på en viss nivå och att vi kunde nå upp till det.

Sävehofs nya nummer nio agerar utifrån positionerna på nio meter och beskriver sig själv som en genombrottsspelare som trivs med mycket fart i spelet. Steget till SHE-spel tror hon kommer vara värdefullt för henne i ambitionen att nå nya nivåer.
– Jag tror det kommer göra jättemycket, man kan få ut mycket av tränarna vi har här. Det finns mycket hjälp att få, både med fysiken och med själva handbollsträningen.
– Det är många duktiga och erfarna spelare i truppen som man också lär sig av. De är väldigt bra på att säga vad de tycker och kan ge kritik, det tror jag kommer bli jättebra för min utveckling.
Hur ser du på konkurrenssituationen?
– Det är klart att det är tuff konkurrens så man får väl se hur det blir, men det gäller att göra sitt bästa och ta chansen när den kommer.
Vad har du för mål för säsongen?
– Jag vill utvecklas och ta nästa steg, bli så bra som möjligt.

Karriärens första tävlingsmatch i SHE-sammanhang kom förra veckan med ett mycket positivt resultat. Kristianstad HK besegrades med hela 32-14 i säsongspremiären och Elin Karlsson hittade nätet vid två tillfällen. Nästa match för de regerande svenska mästarna spelas på torsdag (20:e september) hemma i Partille Arena, då väntar Skuru IK.

Faktaruta
Namn:
Elin Karlsson
Ålder: 19 år (född 1999)
Födelsestad: Göteborg
Position: Nio meter

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..