Elin Enhörning kvar på linjen

Elin Enhörning kom till Sävehof under förra säsongens Champions League spel när Linn Blohm skadat sitt korsband. Elin hade avslutat sin handbollskarriär och satsade fullt ut på sina studier på Chalmers när Sävehof fick tipset av Johanna Bundsen och Jenny Alm som spelat ihop med Elin tidigare i Kroppskultur. Elin tackade genast ja och resten är historia. En krokig väg till SM guld och Champions League av en blivande Civilingenjör. Nu fortsätter lagbygget inför Partille Arena och Elin är en del av byggstenarna.

– Kul och viktigt. Elin är duktig och har utvecklats under sitt år här i klubben. En viktig pjäs för att fortsätta vinnarkulturen i klubben och damlaget, säger Sportchefen Anders Eliasson.

– Skitroligt! Det var väldigt speciellt förra året att komma rätt in i ett slutspel till ett färdigt koncept. Då fanns Frida Tegstedt med men under senaste säsongen har jag fått ta större ansvar och det har gått bra tycker jag. Det var inget snack om att fortsätta för Sävehof är en väldigt bra klubb som ser till spelarnas behov och har en professionell inställning till allt på och utanför planen. Det finns inget som lämnas åt slumpen och det gillar jag, säger Elin.

– Glädjande att Elin stannar kvar för hon tillför mycket i gruppen med sin vinnarskalle och att hon aldrig ger upp, en spelare som alltid ger 100% oavsett motstånd är härligt att få arbeta med. Det sprider sig i resten av gruppen där alla strävar efter att alltid utvecklas. Elin kommer att bli bättre och bättre så länge hon själv är motiverad att fortsätta, säger Henrik Signell.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..