Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Alingsås

EFTERLÄNGTADE POÄNG MOT AIK

IK Sävehof fick med sig två poäng från söndagens bortamöte med AIK efter seger med 32-26.
– Det var en mycket bra match med aggressivitet och vilja i hela laget, sade en nöjd Anders Eliasson efter vinsten.

Sävehof, sugna på en seger efter fyra raka förluster, ställdes mot ett formstarkt AIK i Solnahallen på söndagseftermiddagen. En av matchens huvudpersoner, Agust Eli Björgvinsson, presenterade sig med en räddning direkt i första anfallet och det skulle bli mer av den varan. Inte heller Matija Spikic i hemmamålet skulle ge vika särskilt lätt, utan det dröjde till den fjärde matchminuten innan William Bogojevic kunde öppna målskyttet i matchen.

Precis som mot Skövde senast åkte Vetle Eck Aga på ett tidigt rött kort. Det var förstås ett tungt spelartapp och AIK kunde därefter börja bygga upp en ledning. Som mest blev avståndet upp tre bollars marginal, men den jämnades ut på tre minuter. Jonathan Edvardsson, som var tillbaka efter frånvaro senast, satte 9-9 efter att ha snurrat sig till ett fint läge. Lagkaptenen ledde laget på ett inspirerande sätt och med sina fem mål i den första halvleken var han en starkt bidragande orsak till att det istället var Sävehof som kunde leda med 14-11 efter 30 minuters spel.
– ”Jonte” gör en fantastiskt match i dag, är bra bakåt och har bra i tempo i våra anfall. Han gjorde många fina och viktiga mål och inspel så han var på ett härligt spelhumör, sade manager Anders Eliasson när han hyllade lagkaptenen.

I starten på andra fick Björgvinsson visa upp sig från sin bästa sida gång efter gång. Möjligheten att dra ifrån ytterligare fanns således, men slarv i uppspelsfasen hindrade det från att hända redan då. Istället skulle det ske tio minuter in i halvleken då avståndet ner till AIK blev fem bollar.
– AIK är ett bra lag sex mot sex, har bra försvar och bra målvakt som är jämförbart med vilket lag som helst. Men de gör lite mer misstag än andra lag och man blir själv inte straffade på samma sätt som mot vissa andra. Vi är skarpare i dag men ändå bränner vi en del.

Mot slutet av matchen satsade hemmalaget på att spela sju mot sex, men där var Sävehof skickliga på att hitta det öppna målet och någon dramatik infann sig aldrig. Inte minst tack vare att Sebastian Karlsson kunde springa sig till öppna lägen och enkelt placera in bollen. Segersiffrorna skrevs till 32-26 och Sävehof plockade därmed två efterlängtade poäng.
– Det var en mycket bra match med aggressivitet och vilja i hela laget samtidigt som vi också hade ett gott lugn. Vi var pålästa och det var många som gjorde en bra match även om det finns saker att jobba vidare med, sade Eliasson och berömde bland andra Björgvinssons insats i målet.

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..