Handboll, SHE, Kvartsfinal 1, SŠvehof - Boden

EFTER KVARTSFINALERNA: ”VI VAR DET BÄTTRE LAGET”

Efter torsdagens avancemang till semifinalerna var det glada miner från såväl spelare som ledare, men samtidigt finns det en vilja att prestera bättre i kommande matcher. 

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN

Henrik Signell, huvudtränare
Hur sammanfattar du matchen?
– Jag tycker att det är en stark insats totalt sett. Som alltid i handboll så är inte allt perfekt hela tiden, men jag tycker att den här matchen kan ha varit den bästa av de här tre kvartsfinalerna och siffrorna är egentligen lite missvisande. Jag är jättenöjd med att vi återigen ligger på den höga arbetsinsatsen som vi gör. Vi är tunga sett över 60 minuter, så det känns jättebra inför fortsättningen och vi vinner trots allt kvartsfinalserien med 19 plusmål och det är slutspel, så det är klart att det känns skönt inför fortsättningen. Det blir dock klart tuffare mot Skuru.

Vad tycker du att ni har utvecklat i ert spel?
– Jag tycker att vi har höjt lägstanivån och det ska vi försöka utveckla. Det krävs stenhårt arbete, disciplin, noggrannhet och tålamod, det handlar mycket om de här mjuka orden. Vi kan inte jobba så mycket med det tekniska nu eller göra individerna bättre i det här läget. Vi är där vi är och det räcker gott för att ta oss riktigt långt. Det gäller bara att slipa på det kollektiva.

Elin Hallagård blev utsedd till Sävehofs bästa spelare i matchen, vad säger du om hennes prestation?
– Fantastiskt starkt och väldigt roligt för henne. Jätteimponerande att hon gör en sådan insats så kort efter hennes graviditet. Det ger oss ytterligare bredd i laget. Jag tycker att hon gör en fantastiskt bra match. Man gläds med henne. Det är klart att det måste kännas lite extra skönt när man har varit borta ett tag och nu får visa att man håller så hög nivå som hon gjorde idag.

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN

Ida Odén, högernia med tre mål i kvartsfinal 3.
Hur känns det att vara klara för semifinal?
– Det känns jättehärligt och det ska bli kul att möta Skuru.

3-0 i matcher mot Boden blev det, hade ni det som målsättning inför kvartsfinalserien?
– Vi hade mest bestämt att ta en match i taget och utgått från att varje match skulle bli jämn. Vi hade inte satt upp något mål att gå vidare med tre raka segrar, men det är klart att man vill vinna varje match så 3-0 känns ju väldigt bra.

Vad är det som avgör sett över tre matcher?
– Jag tycker att vi är det bättre laget och vi har större bredd och fler spelare med spetskompetens, det tycker jag man ser tydligt. I någon match var ”Julle” (Julia Eriksson) överlägset bäst och idag var Hallagård bäst, så vi har många som kan kliva fram och vi står inte och faller med en spelare.

I semifinalerna ställs ni mot Skuru, vad har du för tankar kring det motståndet?
– Vi har haft bra facit mot dem i serien, så även fast vi har varit lite svajiga så har vi två vinster mot dem. Men det kommer bli tufft och säkert gå till fem matcher. Det kommer vara stenhård kamp i varje match.

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN

Julia Eriksson, vänsternia med fyra mål i kvartsfinal 3.
Hur skulle du sammanfatta matchen?
– Ett gött slit bakåt och vi försökte få till aggresiviteten. Det blev bättre i andra halvlek och framåt var det riktigt bra, tycker jag. Vi fick till kontringsspelet, så det var mycket som klaffade.

Hur skönt var det att vinna i tre raka matcher?
– Underbart att vinna tre raka matcher. Nu kan man få vila en dag innan det är träning igen.

Vad har du för tankar kring Skuru som motståndare i semifinalen?
– Skuru är alltid svåra och jobbiga att möta. Men det ska bli kul.

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN

Elin Hallagård, mittnia med sju mål i kvartsfinal 3.
Hur sammanfattar du matchen?
– Jag tycker att vi gör en svajig match igen. Vi kom inte upp i den nivå vi kan komma upp i, så det ska vi göra i semin. Även om det var mindre slarv än tidigare, så var det för mycket av det idag också. Och kanske att vi ska vara lite mer bestämda i våra satsningar.

Du utsågs till matchens bästa spelare, hur var det att spela idag?
– Det var jätteskönt att spela idag, min bästa match sedan jag kom tillbaka. Jag hoppas att jag kan ta med det till kommande matcher.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..