DUBBLA KANTKONTRAKT

Lina Cardell och Hanna Örtorp är klara för minst ett år till i Sävehof

Sävehof fortsätter att stärka upp inför nästa säsong och har idag gjort klart med en kantspelare på varje sida. Vänsterkanten Hanna Örtorp kom till klubben som åttaåring i handbollsskolan och högerkanten Lina Cardell kom till Sävehof som ungdomsspelare nu har de båda signerat nya kontrakt. Hanna skrev 1+1 år och Lina på 1 år.

Om Hanna:

– Det ska bli väldigt roligt att fortsätta i Sävehof! Jag trivs med klubben, laget och allt runt omkring är professionellt. Sävehof ger mig väldigt bra möjligheter att utvecklas som handbollsspelare så att stanna i klubben känns jättebra, säger Hanna Örtorp.

– I Hanna får vi en fantastisk person och en stor lagspelare. Hon har varit bakom Olivia i många år och lärt otrolig mycket och skall nu försöka kämpa sig till mer speltid. En av hennes stora kvaliteter är kontringsspelet och nu ska hon arbeta vidare med att försöka våga lite mer i hennes avslut. Vi är glada för att vi får behålla lite kontinuitet i truppen, säger Rasmus Overby.

– Två nya år för Hanna och Sävehof, ett samarbete som vi hoppas lyfter med mer förtroende och speltid. En spelare som aldrig ger sig och som alltid kommer med energi till träning och match, säger Hanna Fogelström.

Om Lina:

– Jag fick chansen att spela i A-laget redan denna säsong vilket har varit både roligt och lärorikt. Det känns jättekul att nu få följa med från start och fortsätta utvecklas i Sävehof tillsammans med bra tränare och spelare runt omkring, säger Lina Cardell.

– Hon har tagit för sig när hon har fått chansen och det kändes naturligt att förlänga hennes kontrakt. Nästa säsong kommer hon primärt ingå i A-lagstruppen och vi är nöjda  med att få en så bra backup till Emma Fernis. Hon får de bästa utvecklingsmöjligheter och det gäller bara att ta vara på den möjlighet hon får i att lära av en landslagsspelare på så nära håll, säger Rasmus Overby.

– På pappret har hon ett år till som junior men vi vill redan nu att hon tar steget upp i seniorverksamheten på heltid. Hon har gjort det bra under säsongen och vi vill ge henne fortsatt förtroende, säger Hanna Fogelström.