LINUS HEMSIDA

DUBBELEVENEMANG!

DUBBELEVENEMANG!
ONSDAG 31 januari

17.45 IK Sävehof – IF Hallby (D)
Hallby har överraskat i ligan och ligger just nu femma. En spännande match väntar.

19.30 IK Sävehof – Alingsås HK (H)
Första matchen för herrarna efter EM i Tyskland. Äntligen är serien i gång igen. Ett derby mot antagonisterna några mil bort på E20:an väntar.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR HALLBY!

I jämförelse med senaste matchen mot Kungälvs HK vill IK Sävehofs huvudtränare, Jesper Östlund, se en helt annan inställning från start på onsdag när laget tar sig an IF Hallby. Avkast i Partille Arena sker klockan 17:45.

Vad lägger du mest fokus på i analysen efter helgens match mot Kungälv, den tröga starten eller hur ni lyckades komma tillbaka och vinna?

– Vi har fokuserat väldigt mycket på hur vi tar oss an de återstående matcherna. Mot Kungälv gick vi in med alldeles för dålig inställning och tog inte uppgiften på allvar. Vi spelade första kvarten med pyjamas på. Efter det tände vi till och under den sista kvarten av första halvlek spelade vi närmare vår högsta nivå. Vi ledde i halvtid, vilket inte är så vanligt att lyckas vända ett sådant underläge så snabbt. Sedan hade vi hyfsad kontroll i andra halvlek som gjorde att vi vann rätt komfortabelt till slut.

Vad skulle du säga var nyckeln till att ni lyckades få till vändningen?

– Dels tycker jag att vi kom upp på en helt annan aggressivitetsnivå, dels hade vi även mer noggrannhet i anfallsspelet. I början av matchen var det för slarvigt och för låg fart från vår sida.

Ni är inne i en ny period av mycket matcher. Vad har ni för verktyg för att hantera och hålla koll på spelarnas belastning?

– Vi är sponsrade av Garmin och alla spelare har klockor från dem som ska kunna mäta den fysiska statusen och hur belastad man är. Så vi har bra verktyg att följa upp, men sedan är det kanske så att det krävs att vissa spelare har hög belastning nu. Sedan har vi hjälp av Rickard (Nilsson) som är en av de bästa på fysdelen och så har vi även fantastiska sjukgymnaster. Så vi har alla verktyg som behövs, men sedan är det svårt med belastningen när vi har så många spelare borta.

Ni ställs mot Hallby på onsdag. Vad kommer att krävas för att få till en bra start på den matchen?

– Jag hoppas verkligen att vi kommer in med en helt annan inställning till den här matchen och att vi tar uppgiften på allvar. Nu såg vi hur långt ifrån vi kan vara när vi inte vill tillräckligt mycket. Då kan det stå 11–3 efter en kvart mot Kungälv. Det kan mycket väl ske på onsdag också om vi inte kommer tillräckligt förberedda in till matchen. För mig handlade det inte ett dugg om taktik, varken starten eller när vi började komma i kapp, utan det handlade bara om att vi slog till på alla cylindrar efter en kvart. Jag hoppas få se ett helt annat Sävehof i den här matchen!

 

 

LINUS EKMAN INFÖR DERBYT MOT ALINGSÅS!

Samtidigt som Michael Apelgren har varit med och coachat Sverige till EM-brons, har Linus Ekman tagit hand om Sävehof-verksamheten på hemmaplan. Här berättar den assisterande tränaren i Gulsvart hur den senaste månaden har varit och vilka förväntningar han har på onsdagens återstart av Handbollsligan när Alingsås HK kommer till Partille Arena.

Hur har ni prioriterat er tid under EM-uppehållet?

– Först tog vi ledigt lite längre än vad vi brukar göra. Då fick spelarna sköta fysträningen själva med hjälp av pulsklockor. Att ha lite vila och ett break ifrån varandra har varit uppskattat av allihop och det har gjort att man har saknat handbollen litegrann. Det har också gjort att vi har haft bra träningar sedan vi kom igång igen måndag den 15:e januari.

Det har förvisso inte varit några matcher, men har den senaste månaden varit lite av en försmak på hur det blir nästa säsong när du tar över som huvudtränare?

– Tanken är att det kommer vara väldigt likt även när jag tar över nästa säsong. Så vi har slipat på taktiska detaljer och haft en del fysträning. Vi har dels utnyttjat uppehållet till att förbättra fysiken så att vi ska känna oss fräscha och redo för det som förhoppningsvis blir en lång vårsäsong. Sedan har det också varit en del taktiska saker inför matchen mot Alingsås. Man vet dock aldrig om de kanske kommer med fem nya saker som vi inte har sett på video och inte kunnat förbereda oss på.

Hur ska det bli att få tillbaka EM-bronsmedaljörerna in i verksamheten igen?

– Såklart jättekul! Hoppas att de inte är för urvattnade efter ett långt mästerskap. De har ju varit igång hela tiden, så man fattar att de kanske är lite mentalt nedbrutna. Men jag hoppas att de är laddade och gruppen ser verkligen fram emot att ha dem tillbaka.

Felix Möller var tillbaka i spel direkt efter EM-guldet för två år sedan. Det är inga tvivel om att Simon Möller är med i truppen på onsdag?

– Simon är med på onsdag. Det är inga konstigheter med det. Känner jag Simon Möller rätt så är han laddad för match. Under mästerskapet har han suttit mycket på läktaren och levt sig in i matcherna, men han har nog mycket energi att få ut på planen nu också.

Det är två viktiga poäng i toppen av Handbollsligan som då står på spel mot Alingsås. Vad tror du att det blir för typ av match?

– Som sagt är det viktiga poäng för båda lagen där de vill fortsätta klättra uppåt i tabellen och där vi vill bibehålla förstaplatsen. Det kommer vara ett derby med allt vad det innebär och där känslorna kommer vara utanpå. Alingsås hade en träningsmatch förra veckan, men det var ingen tävlingsmatch, som det kommer handla om nu, så jag tror att det är många killar på planen som kommer behöva få utlopp för mycket känslor och energi.

Hur har ni förberett för att försöka undvika att vara ringrostiga efter ett sådant här långt uppehåll?

– Vi har spelat lite kortare internmatcher och försökt ha många spelmoment och spelövningar på träning. Sedan blir det inte alls som ett derby med adrenalinkick och energipåslag, men om jag känner gruppen rätt så kommer de vara hur laddade som helst. Det brukar inte handla om inställning när vi kliver ut på planen, utan de kommer vara med till hundra procent. Det ska bli väldigt kul att dra igång igen, vi är många som ser fram emot den här våren!

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..