270422_DUBBELEVENEMANG_SEMIFINALER-1

DUBBELEVENEMANG SEMIFINALER 1:5

SEMIFINALER onsdag 27/4 – match 1: 5

Dubbelevenemang

Sävehof (D) – LUGI 18.00, Sävehof (H) – Ystads IF 19.45

Kom och stötta våra Tjejer och Killar!

TERRASSEN

Köp till entré till Terrassen (restaurangen inne i arenan) där det ingår en lyxig räksmörgås och baren står redo!

Pris: 199 kr

Privatperson? Företag?  Först till kvarn som gäller.

Boka genom att maila partille@johnscotts.se där ni uppger namn, antal personer (bindande anmälan) och ev. företag.

Era platser är bokade när ni fått bekräftelse.

Tillsammans fyller vi Partille Arena!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

Ida Sembe

Född: 2002

Position i laget: Högersexa

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2020

IK Sävehof är redo att ta sig an Lugi HF i den stundande semifinalserien som inleds i Partille Arena på onsdag. Här delar Ida Sembe med sig av sina tankar inför matchen!

Det har varit en säsong med väldigt mycket matcher, men efter ett tidigt avancemang från kvartsfinalserien har ni nu fått vila från matcher ett tag. Hur har det varit?

– Det har varit skönt eftersom det varit en tuff säsong med både Champions League och SHE, så det har varit ett pressat schema. Därför har det varit skönt att få lite vila för att nu gå in i slutspels-”mode” och bara köra på!

Hur upplevde du kvartsfinalmatcherna mot VästeråsIrsta?

– Jag tycker att vi hade kontroll och bra koll på dem. Vi var väl förberedda och det kändes inte riktigt som att de hade något nytt att komma med, så det kändes bra.

Sett till enskilda prestationer hittills den här säsongen så är ditt mål borta mot Metz en rolig höjdpunkt där du med ryggen mot mål lyckades studsa bollen över motståndarmålvakten. Vad har du för tankar kring det målet i dag?

– Precis efter att det hade skett så tänkte jag nog ”vad gjorde jag precis?”. Det var väldigt impulsivt och det kändes som att jag bara krånglade till det egentligen, men det var ett ”moment” som verkligen var otroligt skönt att få göra.

Sedan i december har du fått sällskap av en ny högersexa i form av Anne Tolstrup. Hur har det varit?

– Jag och Anne går bra ihop. Vi ger varandra feedback och kommer med tips till varandra, så jag har bara sett det som positivt att hon kommit hit.

Som sagt var det ett tag sedan ni spelade match nu. Ska det bli kul att semifinalerna drar igång på onsdag?

– Skitkul! Jag är extremt peppad och nu är det vägen mot SM-guldet som gäller.

Det är Lugi som är motståndare. Hur ser du på det?

– Jag tror det kommer bli tuffa matcher. Det är två lag som verkligen kämpar in i de sista minuterna, så ingenting går att säga nu i förväg.

RASMUS OVERBY

Drygt två veckor har passerat sedan IK Sävehof slog ut VästeråsIrsta HF ur slutspelet. Nu på onsdag inleds nästa fas där det är Lugi HF som står för semifinalmotståndet. Inför matchen i Partille Arena berättar huvudtränare Rasmus Overby hur det gulsvarta laget har hanterat förberedelserna.

Ni är vana vid att spela mycket matcher, men paradoxalt nog är det nu under slutspelet som ni har fått den längsta viloperioden på länge. Hur har ni använt tiden?

– Det är ju lite nytt för oss att det gått så lång tid utan att ha match, men jag tycker att vi har förvaltat det ganska bra. Vi har haft mycket fysisk träning, samtidigt som det varit en vecka där många varit iväg på landslagsspel, vilket gjort att vi kört en del individuell träning också. Vi har också kunnat slipa på en del detaljer i det rent personliga och jag ser väldigt mycket fram emot de sista träningarna inför onsdagen där vi ska slipa på det kollektiva och förhoppningsvis är vi redo för matchen mot Lugi!

Vad är det man vill få till när man lägger in den fysiska träningen du pratar om?

– Att få in lite mer ”power” i kroppen igen. Vi har haft en period nu där vi försökt bli så bra tränade till den här veckan som kommer, så det är mycket att man tänker på att ha en grundstyrka och en explosivitet så att man kan bli så snabb och explosiv i sina muskelfibrer som möjligt.

När du tänker tillbaka på kvartsfinalserien mot VästeråsIrsta, vad är du mest nöjd med i era prestationer då?

– Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra serie där vi på många parametrar var överlägsna Västerås. Vi bjöd aldrig in dem i någon av matcherna och visade från första signalen att vi var att räkna med och att de inte skulle få någonting. På onsdag hoppas jag att vi ska fortsätta vara så redo som vi var i alla kvartsfinalmatcherna.

Vad behöver ni framförallt se upp med när det är Lugi som är motståndare?

– Lugi är ett jättebra handbollslag som har tagit sig till semifinal, så de är bland de fyra bästa lagen i svensk handboll och vi har en enormt stor respekt för dem. De har bland annat duktiga niometersspelare med två danskar på vänsternio och mittnio, två duktiga målvakter och mittsexa. Jag får säga att det är Emma Navne som man ska ha ett extra öga på, mycket av deras spel hänger på henne och hon gör antingen mål eller har näst sista hand på bollen innan det blir mål, så hon är duktig.

Vad vill du se från dina egna spelare på onsdag?

– Nästa vecka kan man vara ute ur slutspelet eller ha spelat sig till final, så jag vill att vi går in med allt vad vi har och att vi försöker göra allt vad vi kan. Vi är också ödmjuka, men vi vill verkligen till finalen.

Sebastian Spante

Född: 26 juli 2000

Position i laget: Vänstersexa

Moderklubb: Stenungsunds HK

Debut i Sävehof: 2018

Vinst med 3–2 i matcher mot Lugi HF betydde att IK Sävehof avancerade till semifinal i slutspelet. På onsdag spelas den första semifinalmatchen när Ystads IF gästar Partille Arena. Inför mötet får vi här ta del av Sebastian Spantes tankar!

Det blev fem matcher i kvartsfinalserien mot Lugi HF där ni säkrade avancemanget på hemmaplan i Partille Arena. Hur går tankarna kring det?

– Det är såklart superskönt att vi fortfarande är kvar i leken och slåss om SM-guldet. Lugi gjorde en riktigt bra insats mot oss och vi behövde verkligen prestera för att ta oss vidare. Det finns massor av bra saker att ta med sig och även massor av saker att ta lärdom av nu till nästa slutspelsserie mot Ystad. Vi ska alltid försöka bli bättre.

Insatsen som ni stod för i fredags när ni avgjorde mot Lugi, vad gav den er för kvitto angående var laget står just nu?

– Jag tycker att laget visade karaktär när det var femte och avgörande matchen. Alla på banan, på bänken och runtomkring visade att vi inte var rädda för den situationen, utan att vi skulle springa mot pressen snarare än att springa ifrån den. Sedan var det också en fantastisk inramning här senast som hjälpte oss i laget otroligt mycket. Det var superkul att se att det var så många här som hjälpte oss fram till segern!

För din del har det blivit mycket speltid. Hur känner du kring de prestationer du själv stått för?

– Det är väl som det är; lite upp och ner. Vissa gånger är det bra, vissa gånger är det mindre bra, men så länge laget lyckas prestera och vinna så är jag alltid supernöjd. De saker jag gör bra eller mindre bra tar jag med mig till nästa match och försöker utnyttja det för att laget ska vinna.

Ystad är ett lag ni redan har mött fyra gånger hittills den här säsongen. Vad skulle du säga att ni behöver se upp med hos dem?

– Det är väl det som man inte riktigt vet med tanke på att man har mött varandra så mycket, jag tror att vi kanske kommer känna igen det mesta. Men de har ju grottat ner sig i oss och vi har grottat ner oss i dem, så det ska bli intressant att se vilken typ av handboll de kommer ut och lirar på onsdag.

Nu när vi är framme i semifinal så blir matcherna av ännu större dignitet. Med vilken känsla tror du att du och dina lagkamrater kommer kliva in i Partille Arena på onsdag?

– Vi kommer gå in med inställningen att vi ska ge allt, jobba stenhårt och komma ut med mycket energi. Vi ska visa att vi har kvar karaktären från senast, att vi vägrar ge oss och att vi tänker spela väldigt bra handboll!

 

MICHAEL APELGREN

Hemmaplanskänslan som publiken i Partille Arena skapade i den femte och avgörande kvartsfinalmatchen mot Lugi HF är något huvudtränare Michael Apelgren vill uppleva igen när det på onsdag är dags för den första matchen i semifinalserien mot Ystads IF.

Hur har dagarna sedan avancemanget från kvartsfinalserien varit?

– Sköna, såklart. Det blir alltid lite mer jobb för en tränare när man ska jobba in mot en ny motståndare, det blir fler matcher att plöja igenom, men alla tycker det känns skönt att vi har gått vidare ett steg och att vi fortfarande lever. Det blev en rolig kväll i fredags och nu är vi taggade inför onsdag!

Är det roligt att ha en ny motståndare att ta sig an efter att det blev så många matcher mot samma lag?

– Ja, nu är vi helt ärligt lite trötta på att möta Lugi så det ska bli kul att försöka lösa nya problem!

Vad är det du ser framför dig när du tänker på Ystad när det kommer till det spelmässiga och det som de är skickliga på?

–  Att de har väldigt mycket kvalitet. De har ett annat lag på pappret med Kim Andersson, Julius Andersson, Dalibor Doder och gubbarna, så det är väldigt mycket rutin jämfört med när vi mötte Lugi som är ett ungt och frejdigt lag. Nu är vi mycket yngre än vad Ystad är egentligen, så det är klubbar som är uppbyggda lite annorlunda om man jämför.

Om det hade blivit vinst mot Lugi i den första kvartsfinalmatchen så hade pressen kanske avtagit en aning. Hur viktigt är det att få med sig vinsten på onsdag sett till den kommande semifinalserien som helhet?

– Det är egentligen bara först till tre som gäller. Det som jag tror kan bli annorlunda om vi teoretiskt sett skulle förlora mot Ystad i första matchen är att det inte blir press på oss på samma sätt. Mot Ystad har vi inte allt att förlora, för på pappret är de som oss. När det var ettan mot åttan i tabellen, som det var mot Lugi, så gick det inte att snacka bort. Hela handbolls-Sverige pratade då om superskrällen och då är det jobbigt att vara laget som de superskräller mot. Skulle Ystad slå Sävehof nu så är det ingen superskräll direkt och då blir det en annan mental ingång. Däremot är det viktigt att få så många segrar som möjligt för att på så sätt spela till sig en matchboll.

Slutligen, känner du att ni står redo för uppgiften som väntar på onsdag?

– Ja, det känns så. Vi hoppas att det blir samma typ av hemmaplanskänsla som det var i fredags. Tittar vi tillbaka på den första kvartsfinalen så var det knappt någon hemmaplanskänsla då och den desperationen som vår publik sedan kände av i femte avgörande mot Lugi behöver vi få tidigare den här gången. Mot Ystad finns det kanske inte några livlinor som det fanns mot Lugi, så nu behöver vi ha en bra hemmaplan och det är det vi har spelat till oss genom fint seriespel hela säsongen!

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..