Adam-Blanche_Nyhetsbrev

DUBBELEVENEMANG PÅ ONSDAG!

DUBBELEVENEMANG!

ONSDAG 19/10 klockan 18.00 möter herrarna Hammarby och 19.45 tar damerna emot Hallby.Hammarby där Michael Apelgren vunnit SM-guld som spelare och Adam Blanche har spelat. Hammarby tränas av Patrik Fahlgren som har ett förflutet i Sävehof. Dessutom väntar om några veckor en kamp mellan de båda lagen i kvartsfinal i ATG Svenska Cupen.

Våra damer har 4 raka segrar i serien och är klara för kvartsfinal i Cupen. Nu väntar Hallby som är nykomlingar i högsta serien. Vår tränare Jesper Östlund tränade Hallbys herrar förra säsongen.

Ta möjligheten! Kom och se våra herrar och damer i fartfyllda matcher där publiken kommer bära fram sina gulsvarta spelare. Ta chansen att se två matcher till priset av en.

Klä Er i GUL tröja. Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra lag.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

Köp 2 matcher till priset av en. Köpet görs på herrmatchen.

 https://savehof.ebiljett.nu/

Adam Blanche

Född: 18 oktober 2000

Position i laget: Mittsexa

Moderklubb: Huddinge HK

Debut i Sävehof: 2019 

Adam Blanche har kämpat sig tillbaka från korsbandsskada när han nu är inne på sin fjärde säsong bärandes de gulsvarta färgerna. Det var sommaren 2019 som Adam anslöt till föreningen från Hammarby och just ”Bajen” är IK Sävehofs nästa motståndare i Handbollsligan när lagen drabbar samman i Partille Arena på onsdagskvällen.

Hur är det att vara tillbaka i spel efter den långa skadefrånvaron?

– Det är svinkul! Det har varit härligt att få känna känslan hur roligt det är att spela handboll igen.

Vilka delar av spelet har varit enklast respektive svårast för dig att komma tillbaka till?

– Det anfallsmässiga har alltid varit lättare för mig, så det föll på plats ganska snabbt medan försvarsspelet har tagit lite längre tid. När det kommer till fysen så är den typ tillbaka där den var innan. Jag får ta lite mer hänsyn till belastningen och kan kanske inte kötta tuffaste gympassen och sedan träna hårt på eftermiddagen, men det har gått bra än så länge.

Kan man på något sätt utveckla sig som handbollsspelare även under en skadeperiod?

– Ja, det tycker jag. Dels har jag hängt med laget varje träning så jag har varit runt handboll och kollat väldigt mycket. Då har jag försökt tänka på hur jag ska göra i olika situationer när jag väl kommer tillbaka. Det har ju också varit en mental utmaning som gjort att man måste pusha sig själv, vara disciplinerad och göra jobbet varje dag för att ta sig tillbaka så bra som möjligt. Jag skulle aldrig vilja bli korsbandsskadad, men den utmaning som det har inneburit tror jag har varit nyttig för mig.

Som mittsexa i Sävehof får man ju ständigt vara beredd på att kunna få bollen när till exempel Elias Ellefsen á Skipagötu eller Óli Mittún finns med på banan. Hur hanterar du den biten?

– Det är inte så jättemycket att hantera egentligen, det handlar om att alltid vara beredd. Jag tror det är svårare att hantera som försvarsspelare än som medspelare. Att de håller på med sånt är bara kul, för då blir det mer för oss mittsexor att jobba med.

Match mot Hammarby väntar på onsdag. Hur ska det bli att möta ditt gamla gäng?

– Det ska bli superkul! Fortfarande är det ändå ganska många gubbar som jag spelade med när jag var där och Bajen har gjort det bra, så det kommer bli en bra match med två tränare som tänker mycket. Jag tror det blir en tuff match för båda lagen där vi vill komma tillbaka till vinnarspåret efter en tuff period och där Bajen också kommer vara lika hungriga.

 

Linus Ekman

Samtidigt som Michael Apelgren varit iväg och plockat segrar med svenska herrlandslaget är det assisterande tränare Linus Ekman som skött den dagliga hanteringen kring IK Sävehofs herrlag. Inför onsdagens seriematch mot Hammarby hoppas Linus att de positiva vindarna inom svensk landslagshandboll även smittar av sig och gör så att vi får uppleva en riktig kanonkväll med härlig inramning i Partille Arena.

Vad har ni ägnat landslagsuppehållet åt?

– Med tanke på att vi haft ganska mycket matcher redan under säsongen så tog vi lite ledigt i början av veckan. Sedan dess har vi tränat på bra där det varit träningar med en mindre ordinarie trupp eftersom ”Micke” och en del spelare varit iväg på olika landslagsuppdrag, så som Sebastian Karlsson, Felix Möller, Kelvin Roberts, Simon Möller, Lasse Pedersen, Tryggvi Thorisson och Óli Mittún. Vi har haft uppe några juniorer, jobbat med en del smådetaljer och även gått in på det taktiska med de som varit kvar här.

Hur förändras din roll när Michael Apelgren har varit iväg med det svenska landslaget?

– Jag har ju fått ta en lite större roll där jag och Micke har fört dialog kring vad vi ska lägga fokus på. Att känna på huvudansvaret är väldigt kul, samtidigt har det också varit match med S-hof där vi lyckades vinna mot Kroppskultur inför 1700 åskådare i lördags.

På onsdag ställs laget mot Hammarby. På vilket sätt tänker ni ta er an den matchen?

– Det är en svår motståndare som vi har full respekt för. Matcherna mot Hammarby är alltid roliga där vi känner varandra sedan tidigare och där ”Falle” (Patrik Fahlgren) har varit i Sävehof och där Micke har varit i Hammarby. Vi ska se till att spela vår handboll, bjuda upp till kamp och förhoppningsvis har vi även lite revanschlusta gentemot senaste matchen mot Helsingborg.

I relativ närtid blir det ju flera möten med ”Bajen” i och med dubbelmötet i ATG Svenska Cupen som väntar i november. Innebär det att matchen på onsdag blir extra viktig för att sätta ner foten och visa vilket lag som är starkast?

– Ja, det är klart. Samtliga matcher blir väldigt viktiga och matchbilderna kan nog se olika ut efter att man utvärderat hur det har gått i de tidigare mötena. Jag skulle säga att den här första matchen blir en värdemätare!

Vill du tillägga något inför kampen?

– Jag hoppas att det kommer mycket folk till arenan. Det har gått bra för landslaget och jag hoppas att det kan leda till en uppstuds även för oss med ett härligt dubbelarrangemang där vi först möter Hammarby och där damerna sedan ställs mot Hallby. Våra spelare har gjort det bra här under landslagsveckan där Felix Möller exempelvis var matchens bästa spelare för ligalandslaget, så jag hoppas att folk är sugna på att se våra spelare på plats!

Stella Huselius

Född: 22 juli 2004

Position i laget: Vänstersexa

Moderklubb: Tyresö Handboll

Debut i Sävehof: 2021

Ute på vänsterkanten har vi fått se mycket av Stella Huselius i säsongsinledningen. 18-åringen är lagets femte bästa målskytt med tolv fullträffar på de fyra inledande seriematcherna. Nu på onsdag är det dags för den femte när IK Sävehof tar sig an IF Hallby i Partille Arena.

Här i inledningen av säsongen har det varit en del skillnader jämfört med fjolåret då du redan nu har fått mycket speltid. Hur känner du att det har gått?

– Upp och ner, typ. Det är en ganska stor roll jag har fått ta, vilket jag kanske inte hade förväntat mig direkt. Jag hoppas att jag kan bidra så mycket som möjligt till laget och att de känner sig trygga med att jag finns där på kanten.

Två skickliga kantspelare med internationella meriter har anslutit till klubben den här säsongen, i form av Carmen Martín och Olivia Mellegård. Försöker du dra nytta och ta lärdom av dem på något sätt?

– Verkligen. Jag kollar mycket på Carmen och lyssnar jättenoga på hennes tips som hon ger på träningarna. Olivia är jättebra och hjälper mig också jättemycket, hon kommer med tips och trix som jag försöker lyssna på.

Även du har ju börjat sätta avtryck utanför landets gränser. Att ta plats i All Star-laget i U18-VM i somras är ingen dålig merit!

– Det var jättekul att få det som kvitto på att det man gör är bra. Det var jättekul och mästerskapet är ett minne för livet som man kommer ta med sig. Nästa gång kanske man vet hur man ska hantera vissa situationer och kan göra det bättre. 

Matchen på onsdag blir den sista inför ett längre uppehåll med anledning av europamästerskapet. Hur går dina tankar när ni nu ställs mot Hallby?

– Jag tror främst att vi ska fokusera på vårt eget spel och det som vi kan göra. Om vi gör det som vi är bra på så kommer det gå bra. Hallby slutar inte kämpa förrän det gått 60 minuter så vi får inte tro att det ska gå av sig självt, då kommer det gå sämre.

JESPER ÖSTLUND

På onsdag går IK Sävehof för vinst i femte seriematchen i följd. Sista uppgiften inför EM-uppehållet är mötet med IF Hallby där huvudtränare Jesper Östlund förväntar sig en motståndare som kommer visa upp ett varierat spel. Avkast sker i Partille Arena klockan 19:45.

Det blev en övertygande seger borta mot Kristianstad förra veckan. Vad vill du att laget tar med sig från den insatsen?

– Det här var första matchen den här tävlingssäsongen där vi fick en träff på spelets alla delar med målvakts-, försvars-, kontrings- och anfallsspel. Så jag är väldigt nöjd med den insatsen även om Kristianstad inte bjöd upp till dans på det sätt jag hade förväntat mig på förhand. Vi kan ju bara påverka det vi själva gör och det var skönt att vi gjorde det så bra, särskilt med tanke på att vi bara två dagar innan nog gjorde säsongens sämsta insats när vi mötte Boden. Väldigt skönt att studsa tillbaka och att vi var fokuserade!

Ni höll bland annat Siw Aabech nere på bara ett gjort mål. Vad säger det om nivån på försvarsspelet ni visade upp?

– Vi hade såklart en taktik på hur vi skulle stoppa henne och det löste vi väldigt bra. Jag tror inte att hon bara kommer göra ett mål i fler matcher den här säsongen när hon är frisk och spelar, vilket hon gjorde mot oss. Hon är en toppspelare i den här serien och jag är väldigt imponerad över hennes tre första matcher.

Ny match väntar på onsdag när vi välkomnar din före detta klubb, Hallby, till Partille Arena. Du var ju ansvarig för herrlaget under din tid där, blir det här ändå en speciell match för din del?

– Nej, inte känslomässigt. Jag har varit i klubben, men Hallbys damer har inte varit mitt lag även om jag tränat några av tjejerna på gymnasiet. Jag var ju med herrarna, så om jag någon gång skulle möta Hallbys herrar så är det nog lite annorlunda.

– Som lag använder de sig av lite andra typer av spelsätt där de ändrar mycket under matchens gång med tre-tre och sju-sex bland annat, så det är något vi lägger stor vikt vid nu. Att få lite extra tid inför den här matchen känns bra och det ska bli en kul utmaning som vi förhoppningsvis ska kunna lösa!

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..