200217_GP_dubbel_hallby_vasterasirsta_2_80x43

DUBBELEVENEMANG IKVÄLL

18.00 Sävehof vs Hallby (h)
19.45 Sävehof vs VästeråsIrsta (d)

Köp biljett >>>

HERRLAGET

Med fyra poäng på de senaste tre matcherna har Sävehof skaffat sig ett litet andrum kring slutspelsstrecket. Men i ledningen pratar man inte om att andas ut.
– Vi vill fortsätta som vi har börjat efter uppehållet. Det är en viktig match för oss även om vi fått lite andrum, för vi vill inte tappa poäng nu, säger tränaren Kristian Berndtsson.

I åtanke finns förstås bortamötet med Hallby, där Sävehof förlorade en poäng på matchens sista skott. Det poängtappet kändes både onödigt och hårt eftersom svenska mästarna haft, som det kändes, en betryggande ledning en bit in i andra halvlek.
– Men nu ser vi framåt. Fler och fler spelare kommer tillbaka efter att ha varit slitna i höst och det ger oss möjligheter att variera mer inom laget, fortsätter Kristian Berndtsson.

I taktiksnacket handlar det mycket om att inte slappna av utan vara beredd på varje situation.
– Vi vill fortsätta jobba med vårt försvarsspel, testa lite nytt. Det såg bra ut mot Alingsås och nu vill vi bygga vidare med tempo i uppspelsfasen som vi inte lade samma arbete på i höstas när vi spelade många matcher. Det blir fokus på försvarsspelet, samarbetet med målvakterna och uppspelsfasen. Lyckas vi där kommer vi vinna, säger Kristian Berndtsson.

DAMLAGET

För ett lag som brukar ösa in mål är det ovanligt med målsnåla matcher. Sävehof fick nöja sig med 20 mål och en poäng senast mot Skara, men tränaren Rasmus Overby tycker att det på många sätt ändå var en bra match.
– Det var en rolig match att spela, och vi gjorde många bra saker som vi absolut ska ta med oss och jobba vidare med. Sedan blev det mer försiktigt i slutet av matchen och vi fick inte riktig fart i anfallsspelet, säger han.

Det medförde att Sävehof bara gjorde två mål sista kvarten, och på den punkten vill Rasmus Overby se en förändring till mötet med VästeråsIrsta.
– Vi ska hålla samma nivå bakåt, och får målvakten tag i bollen ska vi få se till att få mer fart i spelet och kunna göra fler enkla mål. Sedan vill vi i det uppställda anfallsspelet visa bra inställning, spela ihop som ett lag och utnyttja situationerna vi skapar, säger han.

Det är på många sätt en viktig match. Försprånget till VästeråsIrsta i tabellen är sex poäng, men vid en förlust börjar lagen underifrån närma sig Sävehof.

I appen hittar ni både motståndarlag och matchens profiler:

Här är länken för AppStore:

https://apps.apple.com/se/app/gameday-s%C3%A4vehof/id1424884597

Här är länken för GooglePlay

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.gamedayapp.savehof

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..