DUBBELEVENEMANG

DUBBELEVENEMANG I PARTILLE ARENA!

Söndag 10/4: Kvartsfinaler 3

Damerna har två raka vinster och kan bli klara för semifinal.

Herrarna vann i lördags på bortaplan och nu står det 1 – 1 i matcher. En rafflande match väntar.

15.30 SÄVEHOF (H) – LUGI

17.15 SÄVEHOF (D) – VÄSTERÅSIRSTA 

TILLSAMMANS FYLLER VI PARTILLE ARENA!

John Scott´s Partille öppnar 12.00

Matchburgare och valfri dryck för 195 kr hela dagen, vid bokning till partille@johnscotts.se eller 031–442334 senast dagen innan och bokningsreferens ”Gulsvart magi”

Gratis Pannkaksbuffé från 12.00 för barn under 13 år när anhörig beställer någon rätt.

Gratis bowling mellan 12.00 – 14.00 i mån av plats – I samband med ovan bokning.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

MICHAEL APELGREN

Sedan senaste mötet mot Lugi HF har IK Sävehof besegrat schweiziska Kadetten Schaffhausen i European League med sex bollar. Trots vinsten i tisdags räckte det inte hela vägen till avancemang och nu är det istället hundraprocentigt fokus på slutspelet i Sverige. Här delar huvudtränare Michael Apelgren med sig av sina tankar kring både säsongens Europaspel och kvartsfinal 3 mot Lugi.

 

Det har passerat några dagar sedan matchen mot Kadetten Schaffhausen i European League. I vilka känslor har du landat när det kommer till den kvällen?

– Att det känns blandat. Det var tungt, men det känns också bra att vi åkte ut på det sättet för vi gjorde ändå en väldigt bra prestation. Åker man ut på färre gjorda bortamål så har man presterat bra handboll och vi ska vara nöjda med prestationen. Sedan är det klart att det är tungt att åka ut på bortamål i handboll.

 

Att ni besegrar dem med sex måls marginal, går det att säga något kring hur högt den bedriften bör hållas sett som enskild prestation ur ett historiskt perspektiv?

– Det tycker jag är svårt med tanke på att det var speciella förutsättningar in i matchen, samtidigt som det ringar in det vi gjort i Europa under hela den här säsongen. Alla som avancerade från vår grupp gick vidare till kvartsfinal förutom vi, så vi var i en väldigt bra grupp och presterade ändå där. Så sett till prestationen i Europa i stort så är vi nöjda, men när man håller på med det så siktar man såklart högre. Vi ska vara stolta över att ha kommit tvåa i gruppen och att ha kommit till åttondelsfinal, det är ju lite skillnad på de klubbar vi tävlar mot jämfört med oss.

 

Hur har spelarna reagerat på att stå för en sådan topprestation men att det sedan ändå inte räckte hela vägen till ett avancemang?

– Jag upplever det som att spelarna gör som de gjort hela säsongen och det är att de tuggar vidare. Vi har haft våra motgångar och medgångar och den här gruppen har klarat av att fokusera på nästa uppgift när man varit besviken tidigare. Det känns inte som någon skillnad nu. Och om man på något sätt ska se det positiva i att vi åkte ut så är det att vi nu slipper Europamatcherna mitt i slutspelet här hemma, vilket är något annat än under seriespelet.

 

Som du nämner blir det nu fullt fokus på slutspelet. Hur ska det bli att ta sig an Lugi i kvartsfinal 3 i Partille Arena på söndag?

– Det känns vidöppet. Lugi vann första matchen här när de inte hade fullt lag, men nu har de det med Casper Käll och alla tillbaka. Även sett till hur matcherna sett ut så känns det som att kvartsfinalserien kan sluta hur som helst. Historiken med serien spelar ingen roll och Lugi har visat i båda matcherna att de är riktigt svåra att tas med.

 

RASMUS OVERBY

Drygt en vecka har passerat sedan kvartsfinal 2 mot VästeråsIrsta HF där IK Sävehof vann med 35–21 på bortaplan. Slutspelsserien vänder tillbaka till Partille Arena på söndag och då hoppas huvudtränare Rasmus Overby att bredden på hans lag återigen ska fälla avgörandet, även om han förväntar sig att det blir en tuff kamp.

Det har gått relativt lång tid sedan senaste matchen i kvartsfinalserien. Hur har ni utnyttjat den tiden?

– Vi har valt att lägga på lite fysisk träning och även haft några tuffare handbollsträningar som jag hoppas att vi kan dra nytta av.

Vad tycker du har fungerat bäst för er i de två första kvartsfinalmötena med Västerås?

– Försvarsspelet i både sex-mot-sex och i sju-mot-sex tycker jag har varit på hög nivå. Det tycker jag att vi har klarat av, så det är väl framförallt försvarsspelet som har varit nyckeln skulle jag säga.

Offensivt har det varit bra spridning bland målskyttarna hittills och känslan är att det har varit en laginsats som tagit er till 2–0 i matcher. Håller du med om det?

– Ja, alla är pigga och har varit med och bidragit till vinsterna. Det är väl också det som är vår styrka där vi har en fin bredd och bra individuell spets.

Vad talar för att ni avgör på söndag och tar hem kvartsfinalserien i tre raka matcher?

– Jag är säker på att Västerås kommer göra allt för att vinna. De kommer vara som ett djur som är redo att slåss och det kommer vi behöva vara uppmärksamma på. Med bredden som vi har så kan vi mata på i 60 minuter och sett till de tre senaste matcherna, inklusive den senaste i serien, så har vi förvisso haft ledningen i första halvlek men det är i den andra halvleken som det känts att vi haft en växel ytterligare att sätta in och det ska vi försöka göra även på söndag.

 

Frida Rosell

Född: 6 maj 1999

Position i laget: Niometersspelare

Moderklubb: Handens SK

Debut i Sävehof: 2021

 

För Frida Rosell innebär den pågående kvartsfinalserien mot VästeråsIrsta att hon klivit in i sitt första slutspel som Sävehof-spelare. Med dubbla segrar i ryggen kan storskytten och hennes lagkamrater säkra en plats i semifinalfasen om det blir en ny vinst i Partille Arena på söndag.

 

Slutspelet är igång med två matcher spelade. Hur tycker du att det märks att ni klivit in i den avgörande delen av säsongen?

– Det enda som är skillnaden från tidigare är kanske att vi har kunnat ha fler träningar innan matcherna, i alla fall så som det varit nu i kvartsfinalerna. Vi har haft god tid att slipa på det som behövts och vi kan lägga ner mer energi och fokus på detaljerna som är viktiga mot just Västerås i det här fallet.

 

Som sagt är det kvartsfinal mot VästeråsIrsta som gäller. Vad tycker du har varit den största skillnaden mellan lagen sett över de två matcher som hittills spelats?

– I den första matchen skulle jag nog säga att Västerås hade många skador som gjorde att de inte riktigt orkade hela matchen, då de inte hade lika många att byta med. På så sätt kunde de inte hålla uppe tempot hela matchen som vi kunde. Lite samma sak var det i andra matchen där vi sprang lite mer på dem än vad de gjorde på oss. 

Med 2–0 i matcher finns det chans att säkra semifinal-avancemanget på hemmaplan på söndag. Hur gött vore inte det?

– Det vore jätteskönt. För det första för att vi då får med oss en bra känsla in i semifinalerna, men även för att ge det till publiken och för att vi efter söndag då skulle kunna fokusera på nästa lag som vi i sådana fall ska möta. Jag hoppas verkligen att vi vinner på söndag! 

Tidigare i veckan var du med när ett av våra ungdomslag hade träning. Hur var det att vara i den miljön och lära känna den sidan av föreningen lite bättre?

– Det var jättekul och det ger mig så sjukt mycket extra energi att se dem! De var så himla glada och spralliga på träningen och det märks att de vill lära sig av tränarna som är där för dem och att de i sin tur vill lära ut. Jag tror det är jätteviktigt att de får träffa mig och de andra i damlaget och verkligen se att vi ser dem och att vi bryr oss om dem. Vi vill ha deras stöd på matcherna och annat, samtidigt som vi stöttar dem om de skulle behöva hjälp. Det är också fint att bli påmind om att man varit i deras skor och tragglat med stegisättningar och sådant.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..