Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Krim Mercator

DRÖMSTART PÅ SUPERVECKAN

Superveckan i Partille Arena inleddes på allra bästa sätt. IK Sävehofs damer besegrade tjeckiska DHK Banik Most med 24–19 i Champions League-spelet.
– Det var väldigt roligt att spela i dag, konstaterade Wilma Kroon Andersson.

Sävehof fick en drömstart på matchen där den defensiva uppställningen tog hand om allt. Laget lyckades gå upp i en 4–0-ledning där en distinkt kontring med inspel till Johanna Forsberg var det som fick fart på målskyttet. Den VM-uttagne mittsexan gjorde inget misstag den gången och när matchen summerats stod hon högst upp på listan över mest frekventa målskyttarna efter sex fullträffar.

Första insläppta kom efter drygt sex minuters spel när gästerna hittade rätt på en kontring. Det var dock tydligt att Banik Most var störda av det tunga försvarsblocket som Sävehof ställde upp med. Linnea Pettersson, Johanna Forsberg och Nina Dano gjorde det inte lätt för motståndarna och det var gulsvart ledning med 12–8 i paus.
– Vi visste att Banik Most gillar att springa så nyckeln var att snabbt hitta tillbaka till våra defensiva positioner efter varje anfall, sade assisterande tränaren Andreas Wallin.

Wilma Kroon Andersson var förstås även hon väldigt vass i första och i början på andra skapade hon ännu mer osäkerhet bland Banik Most-skyttarna. Med först en enkelräddning och sedan en dubbelräddning i efterföljande anfallsförsök från tjeckiskorna var applåderna från läktarna mycket välförtjänta.

Med ett ständigt kraftfullare Sävehof-övertag drogs matchintensiteten ner något när matchklockan närmade sig 60 minuter. Det var aldrig nära att bli dramatiskt och säsongens första seger i Champions League kom efter en stark prestation från start till mål. Ett tag var ledningen uppe i elva bollar och till slut blev segersiffrorna 24–19.
– Jag är väldigt glad över att vi vann matchen, det är Sävehofs första seger i Champions League på många år. Vi var inte lika glada när vi mötte dem senast, försvaret var inte alls bra i första halvlek den gången. Det är något vi har pratat mycket om sedan dess och i dag var Wilma väldigt bra i mål.

Vinsten innebär att Sävehofs damer nu har tre poäng i Champions League-spelet och hoppet att ta sig vidare till nästa runda lever definitivt.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..