Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - …nnered

DRAMATISKT DERBY SLUTADE I VINST

Sjunde raka vinsten säkrades för Sävehof i SHE efter derbyseger mot Önnereds HK med 27-26.
– Skönt med två poäng, publikstödet lyfte oss, sade tränare Henrik Signell efter derbysegern.
Direkt från avkast hördes det att det var ett derby som spelades i Partille Arena denna söndagseftermiddag. Stödet från läktarhåll skapade en skön atmosfär och även på plan var derbyvibbarna närvarande. Det var en jämn inledning på matchen och det var inte förrän i den 16:e matchminuten, när Ida Odén gjorde 7-5, som något av lagen lyckades skapa ett målövertag med mer än en boll. Sedan klev Emma Fernis in och satte ett par straffkast som hjälpte till att skapa en mer stabil ledning för Sävehof. Mot slutet av halvleken jobbade Önnered sig dock tillbaka in i matchen och gjorde tre raka mål, vilket gjorde halvtidsresultatet till 13-11.
– Vi fick en bättre start än i de senaste matcherna, men så missade vi lite avslut och då lyckades vi inte riktigt skaka av oss dem, sade Johanna Ahlm om inledningen. 

Även i den andra halvleken fortsatte lagen att matcha varandra bra. Efter 37 minuter visade jumbotronen 16-16 och det var mycket som talade för att det här var en match som skulle bli dramatisk ända in på slutsignalen. Mot slutet av matchen åkte Linnea Pettersson på sin tredje tvåminutare och fick därmed se avslutningen från läktarposition. När Johanna Ahlm satte 27-25 på straff med en minut kvar var vinsten i princip i hamn, men Önnered fick till ett sista tröstmål och segersiffrorna blev därmed 27-26.
– Vi hade chansen att stänga matchen ett antal gånger, men blandade ganska bra saker med mindre bra saker. Vi var lite oskärpta, missade en del skott och ibland var det sistapassen som inte gick hem. Vi hamnar i deras tempo och det ska vi inte behöva göra. Det kommer andra matcher där vi inte har råd med så mycket slarv och felbeslut, sade en inte helt nöjd Henrik Signell efter slutsignalen.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..