Handboll, SHE, SŠvehof - …nnered

DOMINANT ANDRA HALVLEK GAV TVÅ POÄNG

Efter två raka Champions League-matcher och inget SHE-spel på två veckor, var det seriematch som stod på onsdagens schema för IK Sävehofs damlag. En övertygande andra halvlek bäddade för en storseger mot Skara HF.
– Det var en laginsats och fin arbetsseger, summerade huvudtränare Rasmus Overby efteråt.

Med bara ett insläppt mål under de första åtta minuterna fanns det fina möjligheter att tidigt gå upp i en rätt bekväm ledning. En del tekniska misstag och missade skott hindrade dock det och istället var det Sävehof-ledning med endast ett måls marginal efter att först Elin Hallagård hittat nätet och därefter gjorde Tilda Olsson samma sak.

Runt halvlekens mittpunkt kom målskyttet igång desto bättre och Sävehof kunde kliva ifrån till både 6-3 och 8-4. Johanna Forsberg levererade tre raka mål när gulsvart kopplade första greppet om matchen.
– Hon är väldigt duktig och väldigt snabb i kontringarna. Det visade hon idag och det är väldigt positivt, berömde Rasmus Overby sin linjespelare som slutligen noterades för åtta fullträffar denna onsdagskväll.
Även Wilma Kroon Andersson stod för ett par nyckelparader under denna period då hon vid flera tillfällen stoppade Skara-avslut trots att de hade fritt läge.

Avslutningen på halvleken gick helt till Skaras favör som inte bara närmade sig, utan även lyckades komma ikapp. När lagen gick till omklädningsrummen visade resultattavlan i Skara Idrottshall 11-11 och det var ovisst inför fortsättningen.

Sävehof fick bäst start på den andra halvleken. Samtidigt som tre bollar hittade förbi Skaras keeper, Natasha Antikj, höll Kroon Andersson tätt. Det satte tonen för resterande del av matchen där Sävehof skulle ta och säkra en storseger. Förvisso närmade sig Skara en gång till, var endast en boll ifrån, men mot slutet av matchen handlade allt om Sävehof.

Hemmalaget provade att spela sju mot sex för att öka trycket i hopp om att komma ikapp de regerande svenska mästarna. Men så skulle det som sagt inte bli. Istället lyckades Sävehof göra två raka mål i tom kasse, först genom ”Foppa” och sedan hamnade även Kroon Andersson i målprotokollet. Ledningen var då uppe i sex mål med sju minuter kvar att spela.
– Vi visade att vi höll hög nivå och det är väl det som gör att vi springer ifrån dem. Jag tycker inte att vi var riktigt så många mål bättre än dem som resultatet sedan blev, men de gör lite tekniska fel och då gör vi mål.

Bortamatchen i Skara slutade 28-19 och Sävehof tog därmed seger nummer fyra av fem möjliga i SHE-sammanhang den här säsongen. Nästa match spelas på söndag (28:e oktober) mot BK Heid hemma i Partille Arena, det täta spelschemat gör att laget 
– Några tränar mer än andra och vi ska se till att återhämta oss, vi har försökt gå runt på många spelare. Träningarna blir kanske lite mer taktiska än fysiska närmaste tiden. 
– Mötet med Heid blir en svår match och det ska bli kul at spela mot dem i ett derby på hemmaplan, avslutar Overby och blickar fram mot helgen.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..