"Dom har ett väldigt komplett lag"

Jag har bokat lunch med Michael Apelgren på en av Göteborgs lunchrestauranger. Mikael kommer småspringandes, direkt från en fysträning på ett av stadens gym. Vi beställer in en ”dagens” och tar plats vid ett av borden. Något som jag reflekterat över tidigare är att Michael verkar vara en väldigt positiv människa, han har alltid ett leende på läpparna, så även idag.

Du verkar alltid vara på gott humör. Finns det inget som gör dig förbannad?
Hehe. Oj, svår fråga. Blir det väldigt sällan, men kan bli irriterad på när folk är oärliga.

Hur är det att det att vara utlandsproffs i handbollsvärlden? De största skillnaderna mot att spela Sverige?
Den största skillnaden är väl att ingen i laget jobbar där. Därför går det att ha fler kollektiva träningspass. En annan stor skillnad är som alltid när det är mer pengar inblandat att det finns dom som gör allt för att ha chans att tjäna mer. Det är ju knappast något man saknar.

Hur är det att ha Fredrik Larsson med sig i laget? Ni är ju gamla lagkompisar.
Det är väldigt roligt att han kom till Sävehof. Vi har upplevt många härliga minnen ihop och vi hade väldigt bra sammanhållning i Hammarby så den tiden saknar man ju ibland. Dessutom är han en väldigt bra spelare som tillför mycket till oss vilket knappast är ett minus.

Hur ser du på konkurrensen på ”mittpositionen”?
Jag personligen ser det inte riktigt som konkurrens på det sättet. I dagens handboll behöver man använda många spelare. Vi har väldigt många matcher i år och jag tror att våran breda trupp kan fälla avgörandet sen fram åt våren när det börjar gälla mer.

Ni möter Kadetten Schaffhausen i er nästa CL match. Hur mycket har du hunnit tänka på denna, ni spelar ju elitseriematcher bara några dagar tidigare?
Den hinner man inte tänka på så mycket för tillfället. Men den sitter lite i bakhuvudet, ser ju hellre att vi förlorar någon match i elitserien och vinner den.

Är det någon av Kadetten spelarna som du tror blir mer tongivande i matchen?
Dom har ett väldigt komplett lag men några som sticker ut lite extra är deras mittsexa Iwan Ursic och M9a Peter Kukucka som är rutinerade och har varit med länge.

Vilka 3 saker glömmer du aldrig att packa med dig på en bortamatch?
Skorna, Ipaden och något brädspel.

Vad hade du gjort om du inte spelat handboll?
Antagligen advokat.

Något speciell hälsning du vill framföra till alla supporters som kommer att vara på plats i Scandinavium den 17 november?
Att om vi ska ha chansen att vinna mot dom här lagen i CL som kanske är bättre än oss på pappret så behöver vi allt stöd vi kan få. Låt oss skapa något häftigt tillsammans! 

Min lunchtimme med Michael lider mot sitt slut men jag hinner med att säga att vi håller tummarna inför matchen. Till er andra kan jag intyga att han är en lika positiv människa som han verkar.

Ni har väl köpt biljetter till den 17 november. IK Sävehof mot Kadetten Schaffhausen kl. 19.10 i Scandinavium? Om inte, gör det idag!

Text: P.B. Hallén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..