"Det kommer att bli tufft"

IK Sävehof avancerade till SM-semifinal utan några större bekymmer efter att ha slagit ut succénykomlingen, Önnered, med 3-0 i kvartsfinalen. Då damerna slutade först i grundserietabellen fick man, för andra slutspelsomgången i följd, möjligheten att bestämma sitt motstånd, där trean, Skuru IK, och fyran, H65 Höör, fanns tillgängliga. Valet föll på den sistnämnde – klart för denna fas efter att ha besegrat Skövde HF 3-1.

– Höör och Skuru är två jämna lag, som har sina styrkor och svagheter. Det var absolut inte givet att välja så här, men vi känner att vi har ett litet övertag på Höör sedan tidigare, säger Henrik Signell.

Sävehof avfärdade Höör i fjolårets semi och tog sig vidare till final efter att ha vunnit med komfortabla 3-0. I årets grundserie stöttade föreningarna på varandra två gånger – i första- samt sista omgången. Damerna segrade klart, 31-13, i Partillebohallen medan det var en betydligt mindre triumfmarginal i Skåne, 27-26.

– I den inledande matchen fick vi till en riktig fullträff och de gjorde en sämre insats. Skillnaden kommer knappast att bli lika stor mellan oss igen. Sedan är inte vi nöjda med prestationen där nere och vill ta lite revansch, samtidigt som det även var skönt att kunna vinna trots att allt inte stämde.

Klubbarna har lyckats oerhört bra ute i Europa denna säsong. Sävehof kämpade sig till slutspel i Champions League och Höör är framme i Challenge Cup-final. Franska Issy Paris bjuder motstånd i dubbelmötet i början på maj, som påverkar matchseriens planering en aning.

– Det är en bra erfarenhet för dem och de har fått viktig hårdhet och rutin. Vi tränar på som vanligt och gör det vi känner för, men ska även ägna några träningar åt att titta på Höör. Det kommer att bli tufft och tätt. Men vi tror förstås att vi har en fin chans att gå vidare.

Den första fighten spelas på söndag, 27 april, i Eslövshallen, då matchen sänds på SVT1. Avkast sker klockan 16.00.

– Om vi lyckas få stopp på deras anfallsspel är mycket vunnet. Vi vet att vi kommer att göra mål framåt, om tryggheten i försvaret infinner sig, avslutar ”Sigge”.

Lugi HF och Skuru möts, för tredje året i rad, i den andra semifinalen.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..