"Det har varit en rolig höst"

Henrik Signell, 36, har nu avverkat sina första månader som tränare för IK Sävehofs damlag med fina resultat i seriespelet där laget befinner sig högst upp i tabellen efter att ha vunnit samtliga sina matcher under hösten. I Champions League hade damerna inte samma flyt och åkte ur i gruppspelet efter att endast plockat två poäng på de sex tillställningarna i turneringen.

– Det har varit en jätterolig höst för mig, även fast vi åkte ut på ett lite snöpligt sätt i Champions League-spelet. Vi svarade för många fina prestationer och hade kunnat få spela ett par matcher till i turneringen. Det är alltid roligt att vinna och i serien har det ju gått bra, säger han.

Den 5:e januari vänder serien när H65 Höör, som damerna besegrade på bortaplan igår, kommer till Partillebohallen för 2013 års första match.

– Vi ska inte förändra något bra i vårt spel och det gäller att fortsätta vara ödmjuka. Höör är ett bra lag och det gäller för oss att vara på hugget, för annars kan man förlora en sån match, fortsätter han.

Sävehof har stått för flera fina prestationer under höstmatcherna i seriespelet och Henrik vet vad som krävs för att bevara formen under det som komma skall i vår.

– Vi ska titta mer på prestationerna och utveckla det vi är bra på. Det krävs att vi fortsätter träna och jobba hårt. Jag är inte på något sätt trött på att vinna matcher med tio mål och det gäller att vi fortsätter ha fokus, avslutar Henrik.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..