"Det här är slutmålet"

Martina Adamsson Jensen, 23, gör på torsdagseftermiddagen sin sista match i IK Sävehofs damlag.
Efter finalkampen mot Lugi väntar nya utmaningar för niometersspelaren söderut i Europa.

Men först och främst gäller det att spela hem ytterligare ett SM-guld att ha på meritlistan.

– Det här är slutmålet med säsongen. Att komma till final, säger Varbergstjejen.

Motståndarna från Skåne visade upp en tuff och stundtals omutlig defensiv i den dramatiska semifinalserien mot Skuru IK.

– Lugi har kommit hit där de är nu på grund av sitt försvar. De är starka och har fått till ett bra samarbete med målvakterna. Det krävs att vi själva är bra i försvaret och får till kontringar. Sen ska vi vara rörliga i anfallsspelet och orädda. Pressen ligger ju på oss att vinna, men det är något vi gillar, fortsätter hon.

Sävehof kvalificerade sig för final i ett betydligt tidigare läge än Lugi. Laget har fått en hel del tid att förbereda sig för det som komma skall.

– Vi har kört på som vanligt. Både fysiskt- och handbollsmässigt. Sen har det ju förstås blivit en del snack om detaljer på slutet. Om våra egna i spelet samt Lugis.

I höst går flyttlasset till Frankfurt an der Oder (ej att förväxla med kända Frankfurt Am Main som ligger mer centralt i landet). För Martina väntar nu spel i Bundesliga och en tillvaro i en mindre stad nära den polska gränsen, även om det är nära att ta sig till Berlin.

– Jag hade en agent under min tid i Danmark som jag tog upp kontakten med på nytt. Jag har trivts väldigt bra i Sävehof, men kände att jag behövde få mer speltid, än vad jag kanske fått här för att utvecklas vidare. Det var en klubb som ville ha mig och jag gillar att ge mig ut på nya äventyr. När man är ung måste man ta chansen.

Frankfurter HC tog sig till slutspel under fjolårssäsongen. I kvartsfinalen blev det dock förlust mot HC Leipzig i två raka matcher.

– Det är ett mittenlag som har stora ambitioner. Bundesliga är tuff och jag förväntar mig jämna matcher varje vecka. Sen är det så klart roligt med publikintresset som finns. FHC snittar ungefär 1000 åskadare per match, vilket är en stor bonus i sig, berättar Martina.

Hon kom till damlaget inför säsongen 2011-2012 från Ringköbing och ser med glädje tillbaka på tiden i Partille-klubben.

– Jag har lärt mig jättemycket här. Vi har en stark fystränare i Elvir (Rakovic) och jag är mycket bättre tränad nu. Sen är man väldigt duktiga med kollektivet här och det är alltid fullt ös. Min spelförståelse har utvecklats och vinnarkulturen som finns i föreningen kommer jag att ta med mig. Har även fått bra rutin från Champions League-spelet med laget.

Men i ett par veckor ytterligare är Martina Sävehof-spelare och på torsdag vill hon säkra sitt andra raka guld på lika många finalmatcher.

– Jag vill visa vilja och geist. Sen försöker jag alltid ge 100 procent varje gång jag är inne på banan. Nu är det ju min sista match här i Sävehof också, avslutar Martina Adamsson Jensen.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..