"Det gäller att våga"

IFK Kristianstad säkrade sin plats i årets SM-final genom att slå seriesegraren Guif med 3-2 i matcher efter en dramatisk och svängig sista tillställning. Lagets rutinerade målvakt Jesper Larsson har svarat för många fina insatser i slutspelet och är väldigt nöjd med att hans lag lyckades ta sig vidare till final.

– Vi kom till semifinalserien som en liten outsider. Guif var rätt säkra på att vinna och då är det inte alltid så lätt att göra det. Sen visar vi en stor vilja och många kliver fram och gör det riktigt bra, säger han.

I slutet av grundserien bytte IFK Kristianstad tränare då Kenneth Andersson lämnade sin post och efterträddes av förbundskaptenen Ola Lindgren och Jesper berömmer den nya tränaren.

– Ola känner till klubben väldigt bra och har gett oss tydliga roller som gjort att vi som lag utvecklats på ett positivt sätt.

Jesper, som fyller 39 år i sommar, gör sin sista match som handbollsmålvakt i SM-finalen på lördag.

– Min säsong har varit lite upp och ner. Jag började sisådär, men efter EM-uppehållet tycker jag att jag har hållt en ganska jämn och bra nivå i målet.

Kristianstad har spelat två jämna matcher i grundserien mot Sävehof utan att lyckas vinna. Och Jesper vet vad som krävs för att ta en seger på lördag.

– Det kommer att vara många olika kamper i matchen. Sävehof är ett komplett och kontringsskickligt lag så vi måste alla prestera på en hög nivå för att kunna vinna. Det gäller att våga om vi ska lyckas, avslutar han.

Ett stort tack till Jesper som ställde upp på intervjun.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..