"Det är en dröm som går i uppfyllelse"

Niclas Barud, 23, har svarat för en stark höstsäsong i Sävehof och nu är han en av spelarna i den svenska EM-truppen. Och även om Niclas ännu inte fått göra matchdebut i mästerskapet så har han plockat upp många värdefulla erfarenheter.

Höstsäsongen i Sävehof inleddes dock lite olyckligt när Niclas skadade sig precis innan det viktiga Champions League-kvalet i september. Men efter det har han kommit upp i en väldigt bra nivå.

– Jag tycker att det har gått bättre och bättre sen jag kom tillbaka från min skadeperiod. Som lag har vi dock varit lite ojämna och blandat bra matcher med mindre bra matcher. Men vi ska vara stolta över de poäng vi tagit i Champions League och där har vi ju också chans att gå till slutspel. I serien borde vi kanske ha tagit fler poäng, men på det stora hela så tycker jag att vi ska se höstsäsongen som godkänd.

Niclas kände sig stolt och nöjd när han fick beskedet om sin mästerskapsdebut.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse och ett kvitto på allt det hårda jobb jag lagt ner på träningar och matcher.

Han berättar vidare att laget klarade av sitt stora mål som var att ta sig vidare från mellanrundan, men tycker också att laget hade kunnat ta ytterligare någon poäng.

Då Sverige endast spelade oavgjort mot Polen i den första matchen i mellanrundan så ser det svårt ut för laget att ta sig vidare till semifinal men Niclas ser positivt på framtiden i mästerskapet.

– Nu väntar två tuffa matcher mot Danmark och Serbien. Men dessa är också roliga och utvecklande. Att möta hemmanationen Serbien inför tjugotusen människor på läktarna kommer att bli en grym upplevelse.

Niclas har hittills inte spelat något i turneringen men påpekar att han lärt sig mycket.

– Jag lär mig mycket nya saker på varje träning, inte minst genom alla tips från lagkamraterna. Men framför allt har jag lärt mig vad som krävs för att spela och träna med och mot de allra bästa. Det krävs att man är bra tränad för det är ett helt annat tempo på den här nivån.

– Sen hoppas jag givetvis på att få speltid under turneringen så jag får kämpa på och göra mitt bästa på träningarna.

Han berättar också att målvakts- och försvarsspelet är viktigt om Sverige ska kunna ta sig långt i mästerskapet.

– När det stämmer är vi svårslagna.

Niclas har stora förhoppningar om en framgångsrik vårsäsong med Sävehof.

– Jag tror att vi kommer att få en rolig vårsäsong med bra och spännande matcher i både serien och Champions League. Sen är det stora målet att stå där i maj med ytterligare ett SM-Guld och det tror jag att vi har stora möjligheter att göra då vi har ett bra lag, avslutar han.

Sveriges nästa match i EM spelas ikväll när de tar sig an hemmanationen Serbien i Belgrad. Matchen visas på TV4 med avkast klockan 20.15.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..