Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

DERBYVINST MOT ÖHK PÅ BORTAPLAN

Med stor marginal säkrade IK Sävehof två poäng borta mot Önnereds HK i en händelserik derbymatch på torsdagskvällen. I ÖHK-hallen skrevs slutresultatet till 36-23 i fördel till Gulsvart.

Temperaturen i torsdagens derby var uppskruvad från start. Två röda kort tilldelades Sävehof-spelare redan under den inledande tiominutersperioden och drygt en kvart in i matchen var det dags för Önnered att ta emot sitt första röda för kvällen.

Michael Apelgrens lag hanterade matchbilden bäst genom att dra ifrån i ÖHK-hallen. Övertag med 12–7 kom efter att Simon Möller slungat iväg bollen över hela banan och in i mål, vilket i matchminut 19 framkallade kvällens första timeout.

Även efter 30 minuter skiljde fem bollar lagen åt och när spelet kom igång igen behöll Sävehof kommandot. Segersiffrorna skrevs slutligen till 36–23 i en match där vi för första gången fick chansen att se Tobias Trommler i Handbollsligan-sammanhang.

Tre matcher in i serien är Sävehof således ett av tre lag som står på maximala sex poäng. På söndag väntar match mot Hammarby som även de radat upp tre raka segrar. Klockan 17:00 är det avkast i Partille Arena.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..