Handboll, SHE, SŠvehof - KungŠlv

DERBYTRIUMF MOT KUNGÄLV

På jakt efter femte raka SHE-segern gick IK Sävehof in i derbyt med Kungälvs HK med bra självförtroende. Inledningen var förvisso inte helt övertygande, men i slutändan rådde det inga tvivel om vilket lag som var starkast denna onsdagskväll i Partille.

Fyra minuter dröjde det innan något av lagen bröt det mållösa läget. Emma Fernis blev matchens första målskytt, men sedan var det gästerna som skulle visa sig få bäst start på matchen och gick ifrån till en 3-1-ledning. Sävehof fick igång målmaskineriet på allvaret efter att Hanna Örtorp läckert lyft in bollen till 3-4. Underläget förvandlades snabbt till övertag med 6-4 och det släppte laget sedan aldrig ifrån sig.
– Jag var inte orolig och vet att vi är duktiga, sade huvudtränare Rasmus Overby om inledningen.
– De gjorde tre mål första tio minuterna och sen två mål på sista tjugo, så vi vet vad vi själva kan även om det inte alltid var bra handboll.

Kungälvs fjärde mål för kvällen kom i den tolfte minuten, nästa kom inte förrän det återstod mindre än en minut av halvleken. Sävehofs starka försvar glänste alltså ännu en gång och var naturligtvis en stor anledning till att laget kunde gå in till omklädningsrummet för vila och taktiksnack med 11-5 på jumbotronen i Partille Arena. Christina Elm, som fick förtroendet från start mellan stolparna, noterades för 58% räddade avslut.

Även Wilma Kroon Andersson visade sin höga nivå när hon hoppade in i den andra halvleken. Svettiga räddningar på mållinjen och benparader fick publiken i Partille Arena att låta lite extra. Resultatmässigt var matchens andra halva märkbart jämnare än den första. Istället för att dryga ut ledningen ytterligare var måldifferensen på sex bollar intakt så gott som hela halvleken. Slutligen blev det även det som skiljde lagen åt och Sävehof tog femte raka segern i SHE efter att ha vunnit derbyt med 24-18.
– Jag tycker att vi gjorde ett professionellt jobb. Vi stod fantastiskt bra bakåt och de hade egentligen ingen chans när vi steppade upp. Vi har en eller två nivåer extra att lägga i idag och gjorde det som var nödvändigt för att vinna.

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..