Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - SŠvehof

DERBYSEGER MOT RIK

Efter förlusten mot OV Helsingborg lyckades Sävehofs herrar ta en rejäl derbyvinst borta mot Redbergslid. Slutresultatet skrevs till 30-22 efter en stark laginsats.
– Kul att vinna! Det är det som är grejen och därför man spelar, berättar Per Sandström efter derbysegern.

En så gott som fullsatt Lisebergshall väntade när det var dags för säsongens andra derby mot RIK. Efter förra omgångens uddamålsförlust var det med sikte på att studsa tillbaka som Sävehofs herrar tog sig an matchen.

Den första halvleken slutade med en tremålsledning för Sävehof, 16-13. Detta trots att Robert Wedbergs lag varit i underläge i stort sett hela första kvarten. Ett ryck gjordes efter knappt 20 minuter där Sävehof stod för fem raka mål. Gzim Salihi, som kom in från bänken, och Viktor Ottosson utmärkte sig individuellt efter att ha gjort tre mål var i den första halvleken.
– De gled igenom och vi gjorde något tekniskt fel och det lyckades de utnyttja. Jag tyckte det var lite skakigt i början och sedan blev det bättre och bättre, sade målvakten Per Sandström om den första halvleken.

Halvlek nummer två fortsatte på ett liknande sätt och genom vasst målvaktsspel av Per Sandström, skickligt spel trots en man utvisad och bra kontringsspel kunde Sävehof kontinuerligt utöka ledningen.

I takt med att matchen gick mot sitt slut, desto mer dämpad blev stämningen i Lisebergshallen denna måndagskväll. Sävehof fortsatte att bygga vidare på sin ledning och lyckades till slut vinna med 30-22. En bra laginsats som visade att förra omgångens förlust borta mot OV Helsingborg kanske bara var ett snedsteg i arbetet. Sävehofs herrar har nu tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna.

Med 32–31 som slutresultat i torsdagens bortamöte med HF Karlskrona..

Chans till kvartsfinal i European League! – än lever hoppet..

Ett svängigt derby mot Önnereds HK fick avsluta grundserien av..