Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - Sävehof

DERBYSEGER MOT RIK

I första seriematchen efter EM-uppehållet besegrade IK Sävehof derbyrivalen Redbergslids IK på bortaplan. Länge höll lagen jämna steg med varandra innan Gulsvart säkrade två poäng.
– Jag tycker att vi visade bra hjärta i dag, sade huvudtränare Michael Apelgren efteråt.

Mindre än ett dygn efter att Sverige säkrade EM-guldet i Budapest var det avkast i Prioritet Serneke Arena för Sävehofs första uppgift i Handbollsligan efter uppehållet. Redan förra veckan smygstartade laget dock matchandet och visade god form genom att besegra IFK Kristianstad i semifinalen av ATG Svenska Cupen och nu var det dags för derby mot RIK.

Effektivt kantspel var den offensiva Sävehof-melodin i inledningen på matchen där Sebastian Karlsson gjorde lagets två första mål och där Alexander Westby sedan satte dit trean. En kvart in i matchen var det 7–7 på resultattavlan efter att både Simon Möller i Sävehof-målet och Oscar Sävinger i RIK-målet stadigt hållit sig kring 50 i räddningsprocent.
– Kul när Sävehof-målvakter är bra, sade Michael Apelgren med ett leende precis som han även hade under matchen:
– Jag stod och smilade ett tag åt Sävinger. Jag sade till honom att han skulle visa var han har hjärtat, men det gjorde han ju inte alls utan han förstörde verkligen för oss. Sävinger är en målvakt som vi har jobbat en massa med så lite kan man glädja sig åt det när vi själva går iväg med segern.

Seger skulle det i slutändan bli, men dessförinnan gjorde hemmalaget tre mål i rad innan Sävehof gjorde om samma prestation och lade dessutom till ytterligare en boll i nät, vilket gav gulsvart ledningen via kapten Karlsson. 30 minuter in i matchen var det ändå helt jämnt med ställningen 14–14.

En ruskig fart bjöds det på i upptakten av den andra halvleken med tre mål åt vardera håll på de tre första minuterna. Således var det fortsatt helt jämnt, men snart skulle Sävehof börja bygga en ledning som skulle förbli stabil. Med knappa kvarten kvar att spela var ställningen 25–21 och marginalen på fyra bollar skulle gälla även vid slutsignalen när resultatet skrevs till 33–29.
– Det var en match där vi inte hade det där jätteflytet och jag tycker att RIK var väldigt bra. Därför var jag lite nöjd över att det var lika i paus och sedan var det skönt att se att vi agerade som ett topplag i andra halvlek där vi var bra i de avgörande lägena.

Veckan fortsätter nu med de två finalmatcherna i ATG Svenska Cupen mot Lugi HF.
– Det var såklart viktigt med den här starten på veckan. Det var gott att se att vi har flera verktyg att använda oss av, vilket vi såg i dag. Vi lyckades inte lika bra i vårt offensiva försvar i dag och de gjorde det bra. Då ändrade vi om till 6–0 och i offensiven fungerade 7–6-spelet bra i avgörande lägen, så det gäller för oss att ha många alternativ, konstaterade Sävehofs huvudtränare.

Redbergslids IK:s målskyttar: Elliot Stenmalm 10, Tobias Johansson 5, Ludvig Högberg 4, Carl Hamberg 3, Mario Lipovac 2, Anton Schultze 2, Oskar Joelsson 1, William Höghielm 1 och Linus Lövgren 1.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 9, Rune Schröder 8, Alexander Westby 6, Elias Ellefsen á Skipagötu 4, Emil Berlin 2, Jonathan Stenbäcken 2, Felix Möller 1 och Pontus Brolin 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..