Handboll, Handbollsligan, …nnered - SŠvehof

DERBYSEGER MOT ÖNNERED

Sista matchen i Handbollsligan innan jul spelades på torsdagskvällen i västra Göteborg. ÖHK-hallen var spelplatsen i vad som skulle bli ett dramatiskt derby som Sävehof till slut vann med 29-28.
– En härlig utgång på matchen, konstaterade manager Anders Eliasson efter segern.

Derbyn har ofta som karaktär att vara jämna matcher med tät atmosfär, så även denna gång. Efter den första halvleken gick det inte att skilja lagen åt och resultattavlan visade 13-13. Båda lagen hade haft tvåmålsledningar under de första 30 minuterna, men det var inget som fick fäste. Gzim Salihi gjorde en storartad andra halvlek i senaste matchen och följde upp det med att inleda briljant mot Önnered. Fyra mål i den första halvleken kom från 20-åringen.

Inte mycket skulle bli annorlunda under matchens andra halva vad gällde intensitet och avstånd mellan lagen. När Jonathan Edvardsson ordnade 20-19 till Sävehof spred det energi. Lagkaptenen stal bollen från hemmalaget och tog sig på egen hand över hela banan för att ge Sävehof ledningen. Kort efteråt var det Sebastian Karlssons tur att kontra in en boll och gav med det Sävehof en tvåmålsledning. Överlag var det kontringar som var melodin under en nyckelperiod i mitten av den andra halvleken där Sävehof såg ut att skapa sig lite andrum. Önnered arbetade sig dock ikapp från det som ett tag var ett tremålsunderläge.
– Det såg bra ut ett tag, men sedan vände de på skutan och då undrade man lite vad det var som hände. De gjorde ett par förändringar och sen var det också lite tillfälligheter, menade Anders Eliasson.

För de arbetade sig inte heller bara ikapp, utan kom även förbi. 27-25 till Önnered med sex minuter kvar var knappast ett idealiskt utgångsläge inför avslutningen och då tog Sävehof timeout. Det fick önskad effekt och matchen svängde en sista gång. Segersiffrorna skrevs till 29-28 och segrare i derbyt var IK Sävehof.
– I nästan varje intervju säger vi att det är tajta matcher och så är det ju, men jag tycker ändå att vi gör det bra.
– Nu kan vi andas lite och ha en god jul, avslutade en mycket glad Eliasson.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..