DERBYSEGER MOT ÖNNERED

IK Sävehof tog två poäng på bortaplan när Önnereds HK besegrades med 31-25 på onsdagskvällen. Starten var tuff men laget åt sig in i matchen och kunde säkra segern.
– Det är ett svårt ställe att spela på och jag är nöjd med vinsten, sade huvudtränare Rasmus Overby efter matchen.

Sävehof fick en olycklig start på matchen där Tilda Olsson åkte på en tvåminutare redan efter en minuts spel. Det gav Önnered möjlighet att öppna starkt – en möjlighet som de även utnyttjade. Tilda Matthijs satte 4-1 för hemmalaget och möjligtvis ställde det några frågor till Sävehof. Underläget varade dock inte särskilt länge och redan innan markeringen för tio minuters spel var lagen tillbaka på lika-läget. Vid halvtid hade Sävehof även tagit ledningen med ställningen 16-14.
– Utvisningen gjorde att vi kom lite snett in i det, men vi käkade upp dem långsamt och stressade aldrig upp oss, menade Rasmus Overby.

Den andra halvleken var bättre som helhet. Ledningen utökades så småningom och till slut skiljde det sex mål mellan lagen och Sävehof hade lyckats vinna med 31-25. Bland spelarna var det framförallt Emma Fernis och Johanna Forsberg som utmärkte sig målmässigt, tillsammans stod duon för 15 av lagets mål.
– Fernis fick många bra kantlägen idag och “Foppa” gjorde det framförallt bra framåt i andra halvlek. Vårt kollektiv var starkt och att vi aldrig stressade upp oss och klarade av att behålla lugnet. Vi vet att vi är bra och det var en fråga om tid.

Nästa onsdag (27:e februari) är det dags för nästa match i damligan för Sävehof. Då är det hemmamatch mot VästeråsIrsta HF som står på programmet med avkast klockan 19:00.