Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Redbergslid

DERBYKRYSS MOT RIK

IK Sävehof fick med sig en poäng från onsdagens derby mot Redbergslids IK. Länge hade gästerna övertaget i Partille, men mot slutet kom Gulsvart upp jämsides och även förbi. En sen kvittering från RIK betydde slutligen ett oavgjort resultat trots allt.
– Vi är aldrig nöjda när vi inte vinner och när vi möter lag som ligger längre ner i tabellen än oss så vill vi såklart vinna, menade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen.

I onsdagens derby mot RIK duggade de gulsvarta kvitteringarna och reduceringarna till en början tätt. En kvart in i matchen ledde gästerna med 8–7 i Partille Arena och när den differensen ökade med ytterligare ett par bollar valde Michael Apelgren att begära timeout.
– Starten var ok, men de gjorde mål hela tiden och vi fick inte stopp på dem. Över tid blev det lite för jobbigt och vi hade lite för dålig räddningsprocent också. Det hänger nog ihop med att det var dåligt försvarsspel, sade Michael Apelgren.

I underläge 15–17 klev Sävehof ut till den andra halvleken och även med en kvart kvar att spela så satt gästerna i förarsätet med två måls marginal. Större skulle den bli, men så sakteliga minskade Gulsvart gapet.

Med fem minuter kvar på matchklockan kontringskvitterade Alexander Westby in 31–31. Nästa mål gjordes av Adam Blanche från straffkastlnjen, vilket betydde att det var Sävehof-övertag för första gången i matchen. Mindre än tre minuter återstod i det skedet.

Med knappa minuten kvar gjorde Sebastian Karlsson 33–32. Två poäng låg helt plötsligt i luften, men kort innan slutsignalen hittade RIK fram till en sista kvittering och matchen slutade 33–33.
– Det är många matcher som har varit av den här karaktären och man kan inte snubbla till och vinna varje gång. Nån gång kanske det får bli lika.
– Det var en viktig poäng att få och så som det såg ut idag, om någon hade sagt till mig i minut 45 att vi skulle få en poäng, så hade jag tagit den. Det var gott att få den. Beteendemässigt gjorde vi också rätt saker och gav oss faktiskt chansen att vinna matchen. Även all credd till RIK som gjorde en bra match med smart anfallsspel, sammanfattade Sävehofs huvudtränare.

IK Sävehofs målskyttar: Adam Blanche 7, Sebastian Karlsson 7, Marcus Lennernäs 5, Kelvin Roberts 3, Pontus Brolin 3, Felix Möller 2, Alexander Westby 2, Óli Mittún 2, Lasse Pedersen 1 och Sebastian Spante 1.

Redbergslids IK:s målskyttar:
Oskar Joelsson 13, Vasko Sevaljevic 7, Anton Schultze 5, William Höghielm 3, Szymon Dzialakiewicz 3, Simon Örtelind 1 och Marko Lasica 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..