Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Alingsås

DERBYFÖRLUST MED TVÅ MÅL

IK Sävehof föll hemma mot Alingsås HK med 30-32 på måndagskvällen. Det var i slutet på den första halvleken som gästerna tog kommandot och även om Sävehof närmade sig i slutet så räckte det inte till poäng.

Med derby på spelschemat och endast en poäng mellan lagen i tabellen fanns det goda förutsättningar för ännu en härlig handbollskväll i Partille Arena. Matchinledningen var ingen målfest men bjöd på jämnt spel som präglades av tålmodighet i anfallsväg. För Sävehof var ett lyckat koncept sju-mot-sex-spelet där Jonas Larholm inte sällan hittade in till Joakim Larsson, alltid med en hand ledig att limma bollen med och förmåga att hitta målchans.  

Efter nästan tjugo spelade minuter tog Alingsås ledningen med 10-8. Det var första gången något av lagen tog ledningen med mer än ett mål och det kom att bli en nyckelsekvens i matchen. Två Alingsås-utvisningar med kort mellanrum hade kunnat vara en möjlighet att komma ikapp, men under den perioden var utdelningen inte den önskade. Mot slutet av halvleken kunde gästerna ta ett tydligare grepp om matchen och det var gulsvart underläge med 13-17 efter de första 30 minuterna.

Starten på andra halvlek var även den tung. Det tog inte mycket mer än fem minuter innan gästerna hade utökat sin ledning till sju bollars marginal och då plockade Andreas Stockenberg fram timeout-kortet.

Underläget skulle även bli så stort som åtta mål, men ett försök till upphämtning sattes så småningom igång. Unge Gustav Davidsson visade energi när han fick möjligheten på nio meter i halvlek två, Larholm visade inställning när han ville öka tempot och Sebastian Karlsson kom visade pricksäkerhet i avsluten. Sävehof jobbade sig närmare och närmare, men nådde inte hela vägen fram. Till slut skiljde det inte mer än två mål mellan lagen och det blev därmed Sävehof-förlust med 30-32.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..