Handboll, SHE, Lugi - Sävehof

DERBY–VÄNDNING MOT ÖNNEREDS HK

I onsdagens derby mot Önnereds HK vände IK Sävehof ett halvtidsunderläge till vinst med fem bollar. De gulsvarta segersiffrorna i ÖHK-hallen skrevs till 32–27.
– Det här är ett svårt ställe att spela på och att vi kommer härifrån med två poäng är vi väldigt nöjda över, sade huvudtränare Rasmus Overby efter slutsignalen.

I derbyt mot Önnered gjorde Wilma Kroon Andersson sin 100:e match i SHE-sammanhang och öppnade jubileumsmatchen med att rädda första avslutet hon fick emot sig. ÖHK var dock laget som till en början tog kommandot när de nätade tre gånger innan Ellie Åström Nilsson prickade in Gulsvarts första mål för kvällen.
– Det kändes som att Önnered kom ut med mycket mer energi, men jag tycker dock aldrig att vi stressade upp oss utan steg för steg tog vi oss långsamt in i matchen, kommenterade Rasmus Overby.

Kvitteringen kom när knappt en kvart var spelad. Med fin känsla lade Laura Jensen bollen över hemmalagets målvakt och ordnade på så vis 8–8. På liknande sätt, fast ännu längre ut på högerkanten, gjorde Anne Tolstrup sedan 9–8 och tog därmed Sävehof upp i ledning för första gången i matchen. Innan signalen för halvtid skulle ÖHK dock tillfälligt vrida tillbaka matchen till deras fördel och de ledde med 15–13 när 30 minuter var spelade.

I den andra halvleken svängde det över till Gulsvart igen – och den här gången skulle övertaget hålla hela vägen. På de tio första minuterna efter pausen gjorde Jamina Roberts hela sex mål, vilket var en nyckelfaktor till vändningen.
– Jamina visade upp ledaregenskaper när det kom en motgång i dag. Hon vågade ta ansvar och avgöra, vilket är väldigt bra, och de andra hakade på det i andra halvlek.

Under samma period som Roberts hade uppvisning fick hon även sällskap i målprotokollet av Åström Nilsson och Tolstrup. Ledningen växte till 21–16 och även vid slutsignalen skulle det skilja fem bollar mellan lagen när Sävehof vann med 32–27 på bortaplan.
– I den andra halvleken fick vi in den fysik och energi som behövs för att stå emot dem och då stegade vi ifrån dem. När vi tog ledningen i andra halvlek släppte vi den aldrig ifrån oss, sade Overby om halvlek nummer två.

Nästa uppgift för laget blir bortamatchen i Champions League mot turkiska Kastamonu. Avkast sker på lördag klockan 12:00.

Önnereds HK:s målskyttar: Fanny Elovson 4, Linnea Säreborn 4, Line Homdrom Rusten 3, Mette Bejder 3, Moa Boqvist 3, Elin Svensson 3, Nora Lundell 3, Natalia Hübbert 2 och Tilda Matthijs 2.

IK Sävehofs målskyttar: Jamina Roberts 10, Laura Jensen 6, Ellie Åström Nilsson 5, Anne Tolstrup 5, Trine Mortensen 3, Stella Huselius 1, Frida Rosell 1 och Tamara Haggerty 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..