180919_rasmus_overby_640

DERBY MOT KUNGÄLV

Sävehof vs Kungälv ikväll 19.15
Köp biljett >>>

OBS! förmatch 17:30 Division 1 dam OBS!
S-Hof vs Baltichov

IK Sävehof

Årets första SHE-match i Partille Arena blir den andra matchen på kort tid mot Kungälv. Det går naturligtvis inte komma undan att svenska mästarna Sävehof bär favoritskapet mot nykomlingen Kungälv, men tränaren Rasmus Overby talar med beundran för motståndarens insatser så här långt och tar inte ut någonting i förskott.

– Vi ska alltid ha respekt för motståndaren, och Kungälv är ett bra lag. Jag tycker att vi är ett bättre lag, men samtidigt är det derby och Kungälv kommer göra allt för att vi inte ska vinna två matcher mot dem. Vi måste komma förberedda, om vi inte gör det vi ska kommer det att bli tufft, säger Rasmus.

Tongångarna är över lag positiva i Sävehof. Laget har gjort några riktigt bra insatser på sistone, och var nära poäng i EHF-cupen senast. I truppen är det inte längre några skador som oroar, och även Tess Krönell som varit skadad har nu testats för spel.

– Det känns som att vi blir bättre ju längre säsongen lider. Vi har en bred trupp och tanken är att vi kommer gå runt på många spelare mot Kungälv, säger Rasmus Overby.

Kungälvs HK

Kungälv kommer till Partille Arena efter två vinster mot Skövde, men spelmässigt finns det mer att hämta av SHE-nykomlingen.

– Det är väl en av fyra halvlekar i dessa matcher som vi är nöjd med. Framför allt vill vi hitta tillbaka i anfallsspelet, hitta våra roller. Vi har inte riktigt kommit upp i den nivå vi vill hålla där, säger tränaren Pontus Ward Wiklund.

Innan matcherna mot Skövde var det just Sävehof som var Kungälvs motståndare. Det finns en del erfarenheter att hämta med sig från det mötet, enligt Pontus Ward Wiklund:

– Vi måste klara av Sävehofs andrafas bättre än vad vi gjorde i den matchen. Jag tycker att vi stod upp ganska bra i försvaret sex mot sex, och även framåt också i sex mot sex. Men skillnaden är att de kontrar för mycket på oss när vi gör tekniska misstag. Det är sådana saker som skiljer de bästa lagen från de som är på väg uppåt.

Kungälvs HK har i alla fall satt sig i respekt hos mer etablerade SHE-klubbar. En slutspelsplats så här långt in på säsongen är absolut ett styrkebesked, men Pontus Ward Wiklund vill inte prata tabelläget.

– Vi måste prestera i varje match, det är vad vi fokuserar på. Sedan får vi summera i slutet på säsongen, säger han.

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..