200203_rik_640

DERBY IKVÄLL 19.00

Sävehof vs RIK ikväll 19.00

Det räcker att titta i tabellen för att förstå värdet av den här matchen. Sävehof på rätt sida slutspelsstrecket och Redbergslid på fel sida – en poäng skiljer lagen åt. Lägg därtill de känslor som alltid finns när det är derby.

– Vi vill vinna alla matcher, men det är klart att det finns saker som gör den här matchen ännu hetare än andra. Vi vet vad vi kan och tycker att vi har bra kontroll på de egenskaper som gör RIK till ett bra lag, och RIK:s insikter om oss är precis desamma, så det kommer bli en kamp, säger Sävehofs manager Emil Berggren.

När lagen möttes för två månader sedan i Scandinavium blev det oavgjort, men man kan anta att det finns mer än en Sävehofare som skriker efter revansch. I de senaste fem matcherna lagen emellan har två slutat oavgjort och övriga till RIK:s fördel (två uddamålssegrar samt 28-25 i upptakten av den här säsongen).

– Vi har tändvätska så det räcker, och vill visa publiken i Partille Arena att vi har hög kapacitet. Jag kan inte se att det finns någon hos oss som kommer vika ner sig i man-mot-man-dueller på plan. Vi ser fram emot den här matchen, säger Emil Berggren.

Köp biljett >>>

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..