Delad poäng i toppmötet

IK Sävehof – Skövde HF, 29-29(14-17)

Det är dags för ett riktigt tungviktsmöte i damernas elitserie. För de senaste sex åren har nämligen Sävehof och Skövde delat på titeln som Sveriges bästa handbollslag för damer. Senast var det Sävehof som vann mästerskapstiteln. Men idag är det två poäng som står på spel.

Matchen inleds väldigt jämt och båda lagen följs åt utan att något lag lyckas dra ifrån. De första tio minuterna är en målvaktskamp om vem som ska hjälpa sitt lag till det där viktiga rycket. Sävehof jobbar till sig en tvåmålsledning. Men det är inget som får Skövde tjejerna att hänga med huvuden. Utan det är snabbt tillbaka till 8-8, som sedan blir 12-8 till gästerna.

Sävehof ställs för första gången under säsongen under hård press där laget ligger under med hela fyra mål och möter ett mycket snabbt spelande Skövde och försvaret hänger inte med. Men då kliver den nyinsatte målvakten Johanna Bundsen in i händelsernas centrum. Hon står för flera bra räddningar när matchen är inne i ett vägande läge då Skövde verkar rycka.
Sävehof kommer ikapp men tappar på slutet av första halvlek och ligger under med tre bollar inför andra halvlek, 17-14 till gästerna.

Andra halvleks börjar som den första slutade. Ett snabbt spelande Skövde som Sävehof har stora problem med att stoppa. Försvaret är på tok för snällt emot det aggressiva bortalaget. I det här skedet bakar Magnus ”Bagarn” Johansson om i försvaret. Han börjar att punkta Anna-Maria Johansson som har öst in mål i matchen. Något som snabbt ger resultat.
Skövde får det allt svårare att komma igenom Sävehofs försvar. Och på nästan egen hand är de Jenny Alm som tar tillbaka Sävehof i matchen. De är nu ikapp till 23-23 och matchen är vid liv igen för hemmalagets räkning. När matchen är slut har Jenny Alm lyckats göra elva mål. Men tyvärr räckte inte det till ännu en seger men ett kryss och 29-29.

Efter matchen och det första poängtappet i år började Sävehofs tränare Magnus ”Bagarn” Johansson med att berömma Skövde.
–    Jag tycker Skövde var jävligt bra idag, de hade mycket fart och fläkt i sina anfall. Vi själva spelade inte bra.
En av matchens profiler var Jenny Alm med sina elva mål och fick stort beröm av tränaren.
–    Jenny var jätteduktig idag, hon har haft lite dåligt självförtroende men det visades inte idag. Riktigt härligt att se henne idag.

IK Sävehof – Skövde HF 29-29 (14-17)
Sävehof: Jenny Alm 11, Ida Odén 7, Jamina Roberts 3, Frida Tegstedt 2, Edijana Dafé 2, Karin Isakson 2, Martina Adamsson-Jensen 1, Jenny Wikensten 1.
Skövde: Linda Cadario 9, Anna-Maria Johansson 7, Malin Hanold 5, Maja Eriksson 2, Malin Larsson 2, Ewelina Danielsson 2, Caroline Friberg 1, Alexandra Roos 1.

Text: Jakob Hasslöw
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..