Handboll, Handbollsligan, HK Malmö - Sävehof

DELAD POÄNG I SÄSONGENS FÖRSTA DERBY

Det bjöds på derby i Partille Arena när säsongens första möte med Önnereds HK avgjordes. IK Sävehof hämtade ikapp ett underläge i slutskedet och säkrade en poäng i matchen som slutade 23–23.
– Det var en häftig derbymatch med mycket känslor, sammanfattade huvudtränare Michael Apelgren.

Sävehofs första derby i Handbollsligan den här säsongen spelades på torsdagskvällen. Lokalrivalerna från de västra delarna av Göteborg, Önnereds HK, stod för motståndet och det var de grönklädda som inledde målskyttet i Partille Arena. Då hade gulsvart inte hunnit anfalla ännu, men när spelet etablerades på Önnereds planhalva för första gången i matchen slutade det med att Sebastian Karlsson kunde kvittera på straff.

Det var dock gästerna som målmässigt skulle inleda matchen bäst när de gick ifrån i en 4–2-ledning. Sävehof använde sig av en del finurliga kombinationer för att ta ikapp det knappa underläget – på högerkanten gavs exempelvis Sebastian Karlsson fri passage när han läckert serverades av Gzim Salihi.

Kvitteringen hade kunnat komma i numerärt underläge, men istället kom utjämningen i anfallet efter att Sävehof precis blivit fulltaligt. Bertram Obling använde sina reflexer för att förhindra ett baklängesmål, bollen fördes sedan snabbt fram till Jonathan Edvardsson som distinkt skickade den vidare till Rune Schröder som kunde göra 6–6. Efter 30 minuters spel skiljde det blott ett mål, där Sävehof låg under med 10–11.
– Vi försökte förändra lite system framåt och lite i försvaret. Bland annat bytte vi lite mellan 5–1- och 6–0-spel för att de kanske skulle bli lite stressade, berättade Michael Apelgren om hur han coachade laget under matchens gång.

Önnered gjorde ett nytt litet ryck efter halvtidsvilan. Därmed fick Sävehof återigen jobba i underläge med tre-fyra bollar, men precis som tidigare skulle en upphämtning bli verklighet. I en match fylld av derbykänslor valde Apelgren att ta timeout med sifforna 18–21 på Partille Arenas jumbotron. Då återstod knappt tio minuter av tillställningen och med rappt kontringsspel kom Sävehof närmare steg för steg. Först stänkte Henrik Tilsted in sitt sjunde för aftonen och sedan var det Karlsson som såg till att det endast skiljde en boll. Edvardsson kvitterade därefter två gånger om och såg på så sätt till att matchen slutade 23–23.
– Det här gänget har en otroligt bra gruppdynamik. Vi står tillsammans även när stunder är svåra och det tycker jag är fantastiskt kul, berömde huvudtränaren efter den sena upphämtningen. 
– Jag skulle önska att vi klarade av att prestera bättre över hela matchen, men det är en fantastiskt god moral som killarna visar upp. Vi hade chansen att vinna på slutet och det var det nog inte känslan med fem minuter kvar.

Fyra poäng på fyra omgångar är nu facit för IK Sävehof efter den här säsongsöppningen av Handbollsligan. Redan på måndag väntar nytt derby när Redbergslids IK står för motståndet.
– Det blir säkert något liknande då också. Det är så derbymatcher ska vara, avslutade Apelgren.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..