Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Ystad IF

DELAD POÄNG I HEMMAPREMIÄREN

Det var en jämn match från start till mål när IK Sävehof tog emot Ystads IF i hemmapremiären säsongen 2020–21. I slutändan gick det inte att skilja lagen åt och slutresultatet skrevs till 28–28.
– Vi är två helt jämna lag och är tippade på precis samma ställe. Vi hade kunnat vinna och de hade kunnat vinna i dag, sammanfattade huvudtränare Michael Apelgren matchen.

Efter lördagens vinst borta mot Hallby var det på torsdagskvällen äntligen dags för säsongens första match i Handbollsligan hemma i Partille Arena. Nyförvärvet på vänstersex, Henrik Tilsted, blev bästa målskytt senast och visade att det inte var någon engångsföreteelse när han inledde målskyttet mot Ystads IF.

Hela den första halvleken var jämn, där det till en början var Sävehof som gjorde ledningsmålen och Ystad som kvitterade. Ett trendbrott kunde ha varit på gång när Sebastian Karlsson gjorde sitt femte mål på sitt femte avslut och såg till att gulsvart kunde gå upp i ledning 13–11. Istället för att utöka försprånget, fick laget svårare att göra mål under en period och Ystad lyckades vända. Det var gästerna som ledde med 18–17 efter 30 minuters spel.
– Det var väldigt många fina prestationer utav båda lagen. Sedan stod båda lagen i paus och pratade om att det var förfärligt dåligt försvarsspel, så rättas det till och då blev det två helt olika halvlekar, menade Michael Apelgren.

Som Apelgren är inne på så skulle det inte bli lika målrikt i andra. Det tog inte ens en minut av den andra halvleken innan Sävehof hamnade i numerärt underläge och fick visa prov på det. Första anfallet i den spelformen stoppade Bertram Obling med en parad längs med golvet när Ystad avslutade från sex meter. Istället kvitterade Gzim Salihi till 18–18 med ett skott i krysset och det fortsatte sedan att vara jämnt.

Sävehof återtog ledningen med drygt tio minuter kvar att spela genom Rune Schröder. Nytillskottet på vänsternio flög fram i en spelvändning och placerade in 26–25. Obling storspelade och gav sina lagkamrater möjligheten till ökat övertag, men målmässigt hade lagen svårt att skilja sig från varandra.

Med andra ord var det upplagt för en dramatisk avslutning, vilket det också blev. Med 17 sekunder kvar kvitterade Karlsson till 28–28. I anfallet efter blev Ystad avblåsta med två sekunder kvar på matchklockan. Apelgren tog timeout och lade upp en plan, men tiden var för knapp. Således fick lagen dela på poängen och Sävehof står därmed på tre poäng efter två spelade omgångar av Handbollsligan.
– Vi har varit i processen nu på försäsongen, så tre poäng efter två matcher tar vi med glädje. Det känns positivt, även om man alltid vill vinna.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..