Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Alingsås

DELAD POÄNG I ESKILSTUNA

För andra omgången i rad slutade IK Sävehofs match i Handbollsligan med delad poäng. Bortamötet med Eskilstuna GUIF på fredagskvällen slutade 31–31.

I derbyt mot Redbergslids IK senast lyckades Stefan Sunajko vid flera tillfällen bryta motståndarlagens passningar i speluppbyggnaden för att sedan sätta igång en kontring. Så inleddes även matchen mot GUIF och eftersom hemmalaget valde att starta matchen i sju-mot-sex-spel var det bara för Sunajko att skicka in bollen i det öppna målet.

Starten på matchen gick dock till Eskilstuna-laget. Sävehof hamnade fyra bollar efter och då bestämde tränarstaben att det var dags att ta timeout för att prata igenom situationen. Vid den tidpunkten hade Sävehof bland annat missat två straffar vilket var bidragande till att måldifferensen kunde växa. Upphämtningen kom dock som på beställning. De fyra målen hämtades in på fem minuter och det var Sebastian Karlsson som satte dit kvitteringsbollen fram till 10–10.

Det var en svängig match där Sävehof så småningom gick upp i en tremålsledning, men det skulle ändå vara GUIF i förarsätet med 17–16 efter en målrik första halvlek.

Jonathan Edvardsson inledde målskyttet i andra och såg därmed till att ta gulsvart upp på lika-läge igen. Nästa spelare att hitta nätet var Pouya Norouzi och ledningen var återigen Sävehofs. Agust Eli Björgvinsson blev rejält varm i kläderna med noll insläppta under de första åtta minuterna av halvleken och Sävehof kunde återetablera sitt övertag på tre bollar.

Med elva minuter kvar hettade det till och tre röda kort delades ut. Tobias Thorbjörnsson i Sävehof visades det först och sedan blev GUIF:s två tränare Zoran Roganovic och Andreas Wikström bestraffade på samma sätt. Ute på planen resulterade det hela i fem-mot-fem-spel och även de avslutande minuterna skulle bli dramatiska.

För ytterligare ett rött kort delades ut till hemmalaget och med drygt en minut kvar att spela skaffade sig Sävehof ett tvåmålsövertag. Tyvärr skulle den bufferten dock inte vara tillräcklig. Både en reducering och kvittering kom och lagen fick dela på poängen efter att matchen slutat 31–31.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..