DELAD POÄNG I DERBYT

IK Sävehofs derbymöte med Redbergslids IK var spännande från start- till slutsignal. Det dröjde till matchens sista avslut innan det avgjordes åt vilka håll poängen skulle fördelas.

Derbyn är alltid viktiga och när det dessutom inte skiljer mer än en poäng mellan lagen i tabellen så är det förstås något alldeles extra att se fram emot. Det skulle också bli en jämn och dramatisk match i Partille Arena.

Det var RIK som kontrade in matchens första mål efter två och en halv minuts spel. Bara sekunder senare fick de chansen på liknande sätt igen och ökade på till 2–0. Reduceringen dundrade William Bogojevic in och några mål senare knorrade Stefan Sunajko in kvitteringen med häpnadsväckande skicklighet. Gästerna lyckades dock återbygga sin ledning och få upp den till tre bollars marginal.

Med ungefär tio minuter kvar av halvleken skickades Simon Möller in mellan stolparna och det visade sig vara helt rätt drag. Tre av sju skott hann han förhindra innan signalen för halvtid kom och då var det underläge med 13–15.

Möller fortsatte leverera räddningar på andra sidan halvtidsvilan och 19-åringens räddningsprocent tycktes stiga exponentiellt. Detta gav förstås möjligheter i offensiven, som laget tog tillvara på. Kvitteringen ordnade Jonathan Edvardsson. Kaptenens sjätte mål för kvällen innebar 20–20 på jumbotronen och även 21–20 var det ”Jonte” som prickade in. Därmed var gulsvart i ledning för första gången i matchen och kort senare var det Sävehof som ledde med tre bollar.

Matcherna mellan lagen brukar vara jämna kamper och så skulle det bli hela vägen in till slutet även denna gång. RIK kvitterade till 26–26 med drygt sju minuter kvar och de lyckades även hitta tillbaka till sitt förlorade tvåmålsövertag. Chans till poäng skulle Sävehof trots allt få och med matchens sista skott prickade Pouya Norouzi in 29–29.

Resultatet innebär att Sävehof ligger kvar på slutspelsplats, fortsatt med en match mindre spelad än närmaste tabellkonkurrenterna. Lagets nästa uppgift blir mötet med Eskilstuna GUIF på torsdag, även den matchen spelas i Partille Arena.