DEBUT FÖR IDA LEVIN

Att få göra sin A-lagsdebut i ett slutspel är få förunnat. IK Sävehofs Ida Levin kan nu addera den meriten till sitt CV efter att ha hoppat in mellan stolparna i kvartsfinal 2 mot Önnereds HK.

Med knappt två minuter kvar att spela av kvartsfinal nummer två fick Önnered straff. Sofie Börjesson hade gjort en strålande match, men nu vinkade huvudtränare Rasmus Overby fram Ida Levin istället. 17-åringen skulle få förtroendet att debutera på den stora scenen – två dygn tidigare hade hon svårt att föreställa sig det.
– Det var lite oväntat. Jag blev inkallad i går (tisdag) men det var faktiskt jättekul, kommenterade Levin beskedet om att hon skulle vara en del av matchtruppen.
– Kul att se lite handboll på riktigt. Det var jättekul att få vara med och spela också.

Den första uppgiften hon ställdes inför var alltså att försöka rädda en straff.
– Jag var inte beredd på det och hade inte värmt upp eller någonting, avslöjar hon.
Hur gick tankarna i det läget?
– Jag tänkte faktiskt inte så mycket. Jag känner straffskytten, så det var lite… tankarna gick faktiskt ingenstans.

Straffen var svår att göra något åt och gick tyvärr in, men hon fick fortsätta vakta målet i resten av matchen och släppte inte in något när Sävehof säkrade segern med siffrorna 32–22. De mer rutinerade kollegorna Börjesson och Wilma Kroon Andersson tittade på från bänkplats och Levin menar att hon fått bra uppbackning från dem båda i uppladdningen.
– Det var i går som jag träffade dem för första gången. Jag tycker båda är väldigt snälla och de är väldigt skickliga målvaktspartners. De har varit väldigt peppande och välkomnade mig på ett bra sätt.

Ida Levin har förhoppningsvis en fin karriär framför sig och debuten mot Önnered tar hon förstås med sig som en positiv erfarenhet.
– Det känns absolut som att Sävehof har fått större förtroende för mig och jag hoppas att det kommer fortsätta gå bra för mig. Jag har ett år kvar i juniorerna, så jag hoppas få stanna och utvecklas ännu mer och få ännu bättre förutsättningar.

– Erik Malmqvist