"De spelade sönder oss"

Efter en mycket fin säsong i IK Sävehof belönades Frida Tegstedt med en plats i landslagstruppen till Netbuss Open och VM-kvalmatcherna mot Polen.

Under söndagen fanns linjespelaren för första gången med i tävlingssammanhang på den internationella scenen. Något spel blev det dock inte och kampen följdes ur ett annat perspektiv.

– Det var tydligt före matchen vilka som skulle skulle spela på positionen jag slåss om. Jag hade bra koll på hur det var och förstod att jag inte skulle få spela så mycket idag, säger hon efter matchen i Örebro.

Sverige lyckades inte komma upp på den nivå som krävdes för att få ett bra resultat att ta med sig österut. Istället lyckades Polen utmanövrera damerna och vann med tre bollar, 26-23.

– De spelade sönder oss. Men tre måls underläge är ändå inte så farligt för vår del sett till hur det såg ut. Siffrorna hade kunnat vara mycket större. Varje mål är viktigt, analyserar 25-åringen.

Nu väntar en tuff returmatch i Elblag. Det gäller för Sverige att svara med en betydligt bättre insats än vad som visades upp idag för att kunna avancera till VM-slutspelet i Serbien senare i år.

– Vi måste stå bättre i försvaret och förlänga de saker som vi ändå gjorde bra idag i spelet. Det känns ändå rätt okej att bara ligga under med tre bollar inför fortsättningen, avslutar Frida Tegstedt.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..