"De är ett stabilt fysiskt lag"

Dagens huvudperson hittar jag vid sidan av planen. En engagerad Robert Johansson, står och hejar på damerna (red.anm. match IKS – Iuventa) Vi går och sätter oss och tar en kopp kaffe i halvtid. 

Får du några tips av din flickvän hur du skall spela? (Ida Odén red.anm.)
Nej det kan jag inte direkt påstå, hon har nog lika dålig koll på kantspelet som jag har på m9. 

Du fick förtroendet inför denna säsong att vara lagkapten för A-laget. Har denna titel påverkat dig?
Den har nog inte påverkat mig speciellt på handbollsplanen, däremot har det varit mer uppgifter vid sidan av handbollen som man kanske inte alltid tänker på. Uppgifter som ibland tar mer tid och kraft än vad man tänkte på innan. Det kan t.ex. handla om att samordna vilka spelare som ska ställa upp på sponsorevent, eller ta upp saker som spelare är missnöjda med till klubben. 

Nyfiken som jag är måste jag fråga om du är helt återställd efter din skada?
Helt återställt kan jag inte påstå att jag är, jag känner fortfarande av ärrvävnaden i muskeln och låret är mer känsligt för utmattning mot hur det var innan. Men för varje dag som går känner jag att jag vågar trycka på mer och mer och jag hoppas att jag snart kan vara tillbaka på 100 %.

Torsdagen den 17 november möter ni Kadetten Schaffhausen i Scandinavium. Hur mycket vet du om deras sätt att spela och kommer det att passa er spelstil?
Jag har sett några av deras tidigare matcher i CL och ser ett stabilt fysiskt lag med en skicklig mittnia (Peter Kukucka). Vi har inte gjort någon djupare analys av dom ännu eftersom vi har haft många andra matcher att tänka på.

Har du full koll på Kadettens kantspelare och deras spelstil?
Jag tyckte deras vänsterkant (Leszek Starczan) utmärkte sig ganska ordentligt i matchen mot Barca. Verkar vara en riktig kämpe som kanske inte har 100 olika varianter av avslut, men han lyckades med ganska små medel lura Sjöstrand i kassen ett flertal gånger.

Har du några ”exters” för dig innan/under/efter match?
Nej, inga alls.

Du gillar amerikanska och engelska TV komedier, har jag hört. Vilka är de absoluta favoriterna?
Robert skrattar och undrar hur jag vet detta.
Jag har alltid haft Seinfeld som en favorit, ett tag fastnade jag för The Office men nu för tiden blir det mest slentrian tittande på Family Guy.

Vilka 3 saker packar du först ner i resväskan när ni skall åka på bortamatch?
Kudden, Datorn och ett par hörlurar.

Hur laddar du själv när det är matchdag?
Lite olika men är det vardag så brukar jag jobba på förmiddagen och sen åka hem och vila en stund innan det är dags för samling. Är jag osäker på motståndet tittar jag lite video för att få en överblick över vad man kommer att möta.

Något speciell hälsning du vill framföra till alla supporters som kommer att vara på plats i Scandinavium den 17 november?
Det är roligare att kolla på idrott om man lever sig med och supportar sitt lag!

Nej, nu drar snart andra halvlek i gång, säger Robert. Så vi avslutar snabbt vår lilla pratstund och återgår till våra platser, vid sidan av planen!

Ni har väl köpt biljetter till den 17 november. IK Sävehof mot Kadetten Schaffhausen kl. 19.10 i Scandinavium? Om inte, gör det idag!

Text: P.B. Hallén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..