191220_bertram_obling_1920

DANSK MÅLVAKT TILL SÄVEHOF

Sävehof värvar dansk målvakt från norska elitserielaget Halden Topphandboll. Bertram fyller luckan i Sävehofs målvaktsuppställning när Agust Eli Björgvinsson  lämnar klubben efter säsongen. Bertram är en lång och fysisk målvakt med stor räckvidd. Bertram kommer att ansluta till klubben inför nästa säsong och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Sävehof är en mästarklubb inte enbart genom att ha vunnit guld utan även i att klubben agerar professionellt på alla områden. Jag är imponerad av den fina Arenan och alla faciliteter. Jag tycker mycket om Göteborg sedan åren som spelare i Partille Cup. Detta blir ytterligare ett steg i min utveckling vilket jag hoppas kommer märkas på planen. Det skall bli spännande att tränas av Mikael Apelgren nästa säsong. Målet är att bli en stabil förstamålvakt och hjälpa klubben till flera guld och internationellt spel, säger Bertram.

– Jag ser mycket fram emot nästa säsong då målet kommer vaktas av en av norska ligans bästa målvakter. Bertram är en spännande matchvinnarmålvakt med bra storlek. Förutom att han är snabb och explosiv så tror jag att han kommer passa jättebra in i gruppen, säger Emil Berggren.

Namn: Bertram Obling
Född: 1995
Bostadsort: Halden
Födelsestad: Aarhus (Danmark)
Position: Målvakt
Längd: 193 cm
Vikt: 97 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 6
Till Sävehof: 2020
Debut: 2020
Moderklubb: Skanderborg Håndbold
Klubbar: Halden Topphandball, Skanderborg Håndbold
Landskamper: 0A, 25U
Meriter: Pokalsilver DK

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..