190507_trine_mortensen_640

DANSK KANTSPELARE TILL SÄVEHOF

Sävehof hämtar ytterligare en framtidsspelare från Danmark. Trine har två år i danska andraligan bakom sig och snittat över 100 mål per säsong. Trine har en härlig inställning och en bra spelförståelse som kommer passa bra in i Sävehofs satsning nästa säsong. Som person är Trine; positiv, stabil och ambitiös och kommer få en stor roll tillsammans med Hanna Örtorp på vänsterkanten. Trine har skrivit på för ett år med Sävehof.

– Det føles rigtig godt at have skrevet under med Sävehof for den kommende sæson. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med foreningen, klubben og til at være en del af holdet. Da Sävehof kontaktede mig og fortalte om deres planer med mig som håndboldspiller og planerne for selve holdet, var jeg ikke i tvivl om at det var det rigtige skifte for mig og jeg vil gøre alt for at leve op til deres forventninger. Jeg er sikker på at Rasmus og det øvrige trænerteam kan udvikle mig til at blive en bedre venstrefløj. Jeg ser også frem til forhåbentlig at kæmpe om medaljer i den svenske række næste sæson, derudover glæder mig til at spille håndbold i udlandet, og til at bo og leve i den fantastiske by Göteborg, säger Trine Mortensen.

– I Trine Mortensen får vi en bra kontringsspelare med bra avslutningsteknik. Hon är en målgörare som gillar att göra snygga mål. Hon har spelat i den danske 1. division och gjort över 100 mål i nuvarande säsong. Det har varit viktigt att hitta rätt spelartyp, som passar in i vår koncept att spela handboll och med rätt inställning till att ta nästa steg i sin karriär, säger Rasmus Overby.

– En spännande spelare med mycket handboll i sig. Hon har en fin säsong bakom sig och det ska bli spännande att se hennes utveckling i den gul-svarta tröjan. Hon har en stor vilja att ta nästa steg och det kommer krävas hårt jobb. Med ökad träningsdos kommer hon succesivt växa in i rollen, säger Hanna Fogelström

Trine Elise Wacker Mortensen
Född: 1994
Bostadsort: Roskilde (snart Partille)
Födelsestad: Jyllinge
Position: V6
Längd: 170 cm
Vikt: 60 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 2
Till Sävehof: 2019
Debut: 2016 (TMS Ringstedt)
Moderklubb: HØJ Håndbold
Klubbar: IK Sävehof 2019-, TMS Ringsted,
HØJ Håndbold
Landskamper: 0A, 0U

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..