190506_ida_lagerbon_640

DANSK DYNAMIT TILL SÄVEHOF

Sävehof fortsätter att förstärka positionerna på niometer. Nästa nyförvärv kommer från Danmark och Rinkobing Handbold. Ida Lagerbon är en utpräglad spelfördelare och målskytt som under sitt första år i danska andraligan gjorde 165 mål och under säsongen 2018-2019 som förstaårssenior satte 112 mål, vilket gav henne en sjätteplats i danska ligan som hade gett henne en topp tio placering även i SHE.

Ida beskriver sig som: utåtriktad, leende och envis. Något som passar utmärkt in i lagbygget Sävehof. Ida ansluter till truppen under sommaren och är klar för spel nästa säsong. Kontraktet är på två år.

– Efter mit besøg i Sverige var jeg ikke i tvivl om at Sävehof ville være det helt rigtige valg for mig i min videre udvikling, både som håndboldspiller og menneske.
Miljøet og rammerne i og omkring klubben virker meget professionelle og danner muligheden for både at have fokus på den individuelle spiller samt holdet som én enhed, hvilket er meget vigtigt for mig. Det bliver mega fedt og sjovt at spille i en klub med en fed vinder-kultur, hvor jeg vil bidrage med alt positiv, for at kæmpe for SM-guldet. Jeg glæder mig meget til at møde holdet, fans samt blive en del af Sävehof-familien, säger Ida Lagerbon.

 – Ida är en krigare som passar perfekt in i vårt sätt att spela handboll. Hon har några individuellt offensiva kvaliteter som vi ser fram emot att kunna använda. Hon gillar tempofyllt handboll och är inte rädd för att gå mot mål. Vi tror på att samarbete med Ida blir en stor succés. Hon är väldig  professionell och har en enorm vilja för att vidareutveckla sig. I nuvarande säsong har hon spelat i högsta serien i Danmark och gjort 112 mål och reden tagit ett stort ansvar i sin nuvarande klubb trots sin unga ålder, säger Rasmus Overby.

 – Ida har varit bärande i Ringkobing i den danska högsta ligan och landade på en 6e plats i den totala skytteligan, En spelare som går rakt på mål, är en vinnarskalle och en tvåvägsspelare. Att hon väljer Sävehof visar på den fina verksamheten vi har, fantastiska faciliteter, stor och kompetent ledarstab och en spelartrupp med riktigt bra kvalitéer. En helhet med rätt inställning och driv. Ska bli riktigt roligt att se Ida i Sävehoftröjan de kommande två säsongerna, säger Hanna Fogelström

Ida Staxen Lagerbon
Född: 1998
Bostadsort: Frederica (snart Partille)
Födelsestad: Naestved
Position: 9M
Längd: 174 cm
Vikt: 70 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 1
Till Sävehof: 2019
Debut: 2018 (Ringkobing Haandbold)
Moderklubb: TMS Ringstedt
Klubbar: IK Sävehof 2019-, Ringkobing Handbold, FC Midtjylland, BK Ydun, TMS Ringsted, SHK
Landskamper: 0A, 15U

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..