Damernas segertåg fortsätter

Sävehofs damer tog ikväll sin åttonde raka elitserievinst efter att ha besegrat Skövde HF med 30-25 (16-12).
Tjejerna kom till spel med full pott i bagaget efter sju raka vinster i serien. Det var dock ingen lätt uppgift som väntade på bortaplan mot ett Skövde, som säkert var lite extra taggade och revanschsugna efter semifinalförlusten ifjol mot just Sävehof.  Matchen inleds ganska jämnt men det är Skövde som tar tag i taktpinnen lite grann och leder efter några minuters spel med 5-4. Sävehof äter sig dock in i matchen mer och mer och har bara några minuter senare svarat för fyra raka mål och leder då tillställningen med 8-5. Men det här var en svängig första halvlek, och bara några minuter senare har hemmalaget tagit sig ikapp resultatmässigt. Men då visar Sävehof klass i ett numerärt överläge och går ifrån till tre bollars ledning, då var drygt tjugo minuter spelade av halvleken. Sävehof har bra kontroll på spelet under den resterande delen av halvleken som slutar 16-12 till Partille-laget.

I den andra halvleken kontrollerar Sävehof matchen och spelar riktigt bra. Men en storspelande Lisa Karlsson i Skövde-målet håller sitt lag kvar länge i matchen. Men till slut ger Sävehofs fina spel utdelning och man rycker då ifrån till åtta måls ledning. Skövde hyffsar till siffrorna lite grann i matchens slutskede, men är aldrig nära att hota Sävehofs seger. Matchen slutar 30-25 till tjejerna, som i och med detta tog sin åttonde raka vinst i serien och är fortfarande hundraprocentiga. Man återtog även serieledningen från Skuru. Det ska dock tilläggas att de dessutom har spelat en match mer än Sävehof.

Magnus ”Bagarn” Johansson är väldigt nöjd med lagets spel idag och hur det har sett ut under hela hösten:
– Vi var i förarsätet hela matchen idag, och var det bättre laget. Vi drog även iväg i målprotokollet ett par gånger, men Skövde är starka och kämpade ända in till slutsignalen. Men jag är riktigt nöjd med hur vi genomför matchen idag.

Magnus säger också att Karin Isaksson tog ett stort ansvar idag, och var bäst på planen. Men tilläger också att hela laget svarade för en riktigt stark insats.

– Jag är otroligt nöjd med hur vi har spelat under hösten och att ha full poäng efter åtta matcher känns otroligt skönt. Vi är dessutom vidare i Cupvinnarcupen,  så vi är förstås väldigt nöjda med våran utdelning hittils under säsongen, avslutar han.

Tjejerna spelar nu på måndag sin sista match innan det stundande VM-uppehållet. Då tar man imot nykomlingen H65 Höör i Partillebohallen.

Skövde HF – IK Sävehof 25-30 (12-16)
Skövde:  Anna Maria Johansson 7, Maja Eriksson 6,  Linda Cadario 4, Malin Hanold 4, Michaela Ek 3, Ewelina Danielsson 1.
Sävehof: Jamina Roberts 6, Jenny Alm 6, Ida Odén 5 (2), Frida Tegstedt 5, Karin Isaksson 4, Martina Adamson Jensen 2, Louise Sand 1, Hanna Fogelström 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..