Damerna vann tufft derby

Det är derbydags mellan Partille och Göteborg. BK Heid har kommit till Partillebo(borgen) som det numera har blivit. Ingen har kunnat rubba Sävehofs damer här och även om Heid har två förluster i baken så är det ett tufft motstånd då tabellen inte har någon betydelse i derbyn.

I Sävehofs mål hittar vi Johanna Bundsen som får chansen ifrån start. Sävehof tar ledningen genom ingen mindre än Ida Odén som verkligen öser in mål nu i serien. Men Heid vänder på spelet snabbt och leder med 1-2 och då missar Sävehof en straff. Tyvärr går det inte riktigt Sävehofs och Johannas väg och bollarna rinner in, så hon byts ut efter 5 minuter. En lite mer rutinerad Cecilia Grubbström kommer in och räddar direkt.

Matchen står och väger lite då inga bollar går in mycket tack vare just Cecilia och att Sävehof missar och har lite otur i avsluten. Många av bollarna går i stolpen eller ribban. Så efter att det stått 5-5 i flera minuter bryter Frida Tegstedt dödläget när hon får ett fint inspel in på linjen och placerar bollen över Heids målvakt.

Vid ställningen 8-8 bryter Jennifer Kasman igenom och gör ett riktigt snyggt mål. Hon hoppar upp i luften men knuffas ut åt ena kanten och kommer ur skottvinkeln men lyckas byta hand innan hon landar och sätter 9-8 till Sävehof. Men halvleken slutar 13-12 till Sävehof.

Andra halvlek börjar med att Sävehof går ut hårdare och lyckas göra sitt första kontringsmål efter 34 minuters spel av Louise Sand 16-13. Men en som gör en väldigt bra match idag är Karin Carlsson, Heids målvakt. Det är just nu hon som håller kvar dem i matchen. Sävehof har en ledning på fyra mål men Heid visar en härlig kämpar vilja och kommer ikapp till 19-19 tack vare ett snyggt inspel till Amondine Webb.

Så nu börjar det bli lite nervösa händer och passningarna går ofta till fel spelare. Men då kliver Sävehofs mest rutinerade spelare fram och visar hur man ska spela handboll. Karin Isakson sätter flera matchavgörande mål till hemmalaget. Matchen avslutas med en härlig knorr av Louise Sand med bara en minut kvar av matchen. Matchen slutar med tre bollars favör och 26-23.

Magnus ”Bagarn” Johansson är inte alls nöjd med kontringspelet då många bollar gick fel, men är väldigt nöjd med att laget vinner matchen.

– Vi har ett för stillastående försvar och släpper in dem i matchen på slutet, sedan har vi ju inte spelat så mycket matcher heller så de har vi emot oss. Men det är jätteskönt att vi vinner och visar vilja på slutet.

IK Sävehof – BK Heid 26-23 (13-12)
Sävehof: Martina Adamson Jensen 1, Louise Sand 3, Hanna Fogelström 1, Ida Odén 9, Jennifer Kasman 3, Jamina Roberts 2, Frida Tegstedt 1, Jenny Alm 2, Karin Isakson 4.
Heid: Annika Wiel Fredén 2, Amondine Webb 2, Caroline Levander 6, Elin Karlsson 4, Sandra Kvarnström 3, Adda Walther 5, Linnea Aruvald 1.

Bästa spelare:
Sävehof – Karin Isakson
Heid – Elin Karlsson

Text: Jakob Hasslöw
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..